Π.Πικραμμένος: Ψήφος εμπιστοσύνης στη ναυτιλία η συμμετοχή στα Ποσειδώνεια

«Η παρουσία και στα φετινά Ποσειδώνια ενός σημαντικότατου αριθμού εκθετών, καθώς και μεγάλου αριθμού εκπροσώπων από την διεθνή οικονομική, τραπεζική και ναυτιλιακή κοινότητα είναι μια «ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική ναυτιλία και κατ’ επέκταση στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.”, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος μιλώντας εχθές, στα εγκαίνια της φετινής 23ης διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2012», στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Ο κ. Πικραμμένος δήλωσε επίσης ότι: “Τη στιγμή αυτή έχουμε πρώτα απ’ όλα ανάγκη να προβάλουμε τα θετικά παραδείγματα των ανθρώπων που μοχθούν και πετυχαίνουν στο στίβο της πραγματικής οικονομίας, παράγοντας αξία και θέσεις εργασίας. Ο ναυτιλιακός τομέας χαρακτηρίζεται από το ιδιωτικό επιχειρηματικό – ιδιοκτησιακό πρότυπο της επιχείρησης που λειτουργεί βάσει των αρχών της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού αποδεικνύοντας τον δυναμισμό και την ανθεκτικότητά του επί δεκαετίες.”

Μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα από την κρουαζιέρα
Ο Πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στον ρόλο της κρουαζιέρας. «Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα η κρουαζιέρα δημιουργεί έσοδα που υπερβαίνουν τα 360 εκ. ευρώ», σημείωσε. «Θέλουμε και μπορούμε, αν κινηθούμε έξυπνα και μεθοδικά, να διπλασιάσουμε τα έσοδα αυτά σε 700 εκ. το χρόνο, να διπλασιάσουμε τον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας που διακινούνται μέσω του Πειραιά, από 2,5 εκατομμύρια που είναι σήμερα, σε 5 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2016. Αυτός πρέπει να είναι ο στρατηγικός μας στόχος για τον Πειραιά. Το πρώτο λιμάνι της χώρας να παραμείνει πρώτο λιμάνι της Μεσογείου. Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

 
Ποσειδώνια 2012

Περισσότεροι από 17,000 Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, που εκπροσωπούν την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, αναμένεται να περάσουν τις πύλες του νέου υπερσύγχρονου εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo κατά τη πενθήμερη διάρκεια της έκθεσης, η οποία αναπτύσσεται σε επιφάνεια 60.000 τετραγωνικών μέτρων, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τη συμμετοχή 1.870 εκθετών από 87 χώρες.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη συμμετοχή παραδοσιακών ναυτιλιακών κρατών, καθώς και στη δυναμικότερη παρουσία ναυπηγείων και κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού, οι οποίοι διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο στις παραγγελίες νέων ναυπηγήσεων των Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, όπως επίσης και εταιρειών και οργανισμών που υποστηρίζουν τον ελληνόκτητο στόλο.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.