ΣΕΤΕ: Οι θέσεις μας παραμένουν αμετάβλητες

“Οι θέσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)  επί όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον ελληνικό τουρισμό και ιδίως ως προς τις εργασιακές σχέσεις, παραμένουν σταθερές και αμετάβλητες, όπως έχουν υποβληθεί επισήμως στη Πολιτεία, από την αρχή του έτους στους εκπροσώπους της τρόικας και στους κοινωνικούς εταίρους και έχουν δημοσιοποιηθεί στην κοινή γνώμη.”

Αυτό δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος τονίζοντας ότι πρόκειται για θέσεις ξεκάθαρες και ρεαλιστικές, με γνώμονα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής οικονομίας και οι οποίες θέσεις δεν επιδέχονται παρερμηνειών και στρεβλώσεων.

“Είναι ευνόητο” καταλήγει η ανακοίνωση, “πως κάθε άλλη “θέση”, “άποψη” ή και “πρόθεση” που αυθαίρετα αποδίδεται στον ΣΕΤΕ και στη διοίκησή του, από οποιαδήποτε πλευρά, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.”

Οι θέσεις του ΣΕΤΕ

1. Διευθέτηση χρόνου και εξορθολογισμός κόστους εργασίας.

    •  επέκταση και ενίσχυση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στον τουρισμό, ιδιαίτερα στην εποχική εργασία.
    • καταμερισμός των χρόνων απασχόλησης και ανάπαυσης των εργαζομένων, συνολικά μέσα στο διάστημα της απασχόλησης.
    • ηλεκτρονική κάρτα παρακολούθησης της εργασίας, έτσι ώστε να περιοριστούν / αποτραπούν τα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας και να βελτιωθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών οργανισμών.
    • τόσο οι κατώτατοι μισθοί και ημερομίσθια, όσο και ο 13ος και 14ος μισθός πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητοι (χωρίς αναπροσαρμογές και αυξήσεις).
    • αναστολή της εφαρμογής των κλαδικών / ομοιεπαγγελματικών / τοπικών συμβάσεων για το διάστημα 2012 – 2014, με «μαξιλάρι ασφαλείας» πάντα τον κατώτατο μισθό / ημερομίσθιο της ΕΓΣΣΕ.
    • μείωση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών με παράλληλη εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και της υποχρεωτικής πληρωμής μισθοδοσίας και εισφορών μέσω τραπέζης. Αυτό, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα των ασφαλιστικών οργανισμών και να καταπολεμήσει την αδήλωτη εργασία.  
2.   Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο συνολικό τουριστικό πακέτο (μεταφορών περιλαμβανομένων) από 01.01.12 στο 6,5% και παράλληλα, επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ της εστίασης από 01.01.12 στο 13%. 
 
 
3. Σύσταση κοινής Εταιρείας Μάρκετινγκ ΕΟΤ και ΣΕΤΕ για τη δημιουργία σύγχρονης εικόνας της χώρας και των τουριστικών προορισμών της καθώς και της αποτελεσματικής προώθησής της.
 
4. Επιτάχυνση χορήγησης visa Schengen εντός 48 ωρών από όλα τα προξενεία της χώρας / Αύξηση χορηγήσεων visa πολλαπλών εισόδων.

5. Πλήρης άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα

6. Πλήρης και άμεση απελευθέρωση των χερσαίων μεταφορών – ταξί, φορτηγά, ΚΤΕΛ, καθώς επίσης και της αγοράς των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό και των mini vans και αυτοκινήτων 4Χ4 για τα τουριστικά γραφεία.
7. Άμεση αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης (υποδοχή, διαμονή και επαναπροώθηση).  

8. Στα γενικά μέτρα τόνωσης του επενδυτικού κλίματος στον τουρισμό, ιδιαίτερης σημασίας είναι η ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό, η επανεξέταση του επενδυτικού νόμου και η συνταγματική κατοχύρωση των επενδύσεων.

 


 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.