Η παραδοσιακή ταβέρνα «Σταθμός Αγιαννάκη» που λειτουργεί σε ένα καταπράσινο σημείο, 10 χλμ. βόρεια της Κυπαρισσίας, πολύ κοντά στην παραλία ξεκινάει εκδηλώσεις -αφιερώματα με θέματα που σχετίζονται με την γαστρονομία και τα προϊόντα της περιοχής.
Ειδικότερα, τα θέματα των αφιερωμάτων είναι τα παρακάτω:
Α. Κρασί: ποικιλίες, γευσιγνωσία, κατάλληλοι γαστρονομικοί συνδυασμοί (13.04.2013)
Β. Ελαιόλαδο: γευσιγνωσία, τύποι, από την ελιά στο ελαιοτριβείο και στο τραπέζι(27.04.2013)
Γ. Τοπικά Προϊόντα και καλλιέργειες: Επαφή με τις καλλιέργειες της περιοχής, κατηγορίες, τρόποι καλλιέργειας, εξέλιξη καλλιέργειας (11.05.2013)
Δ. Παραδοσιακή Γαστρονομία: Αναδρομή στις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής των δεκαετιών του `60 και του `70. Εργαστήριο μαγειρικής. (25.05.2013)
Ε. Περιπατητική διαδρομή στο παράκτιο δάσος Αγιαννάκη. (13/27.04.2013, 11/25.05.2013)
Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του χώρου εκδηλώσεων και της παραδοσιακής ταβέρνας «Σταθμός Αγιαννάκη». Οι εκδηλώσεις θα γίνονται Σάββατο στις 12 το μεσημέρι και στις ημερομηνίες που αναγράφονται παραπάνω. Η διάρκεια τους είναι 2 ώρες.