Στοίχημα για την εκ βάθρων αναβάθμιση των ΑΣΤΕ

aster_ktirio

Ως προσωπικό στοίχημα έθεσαν την εκ βάθρων αναβάθμιση των ιστορικών ΑΣΤΕ ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος και ο βουλευτής Δωδεκαννήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που είχαν με το Σύλλογο Καθηγητών των ΑΣΤΕ. Ως στόχους έθεσαν τη λειτουργία των ΑΣΤΕ νέο πρόγραμμα και κανονισμό σπουδών, επαρκές Εκπαιδευτικό και Διοικητικό προσωπικό, ενταγμένες στο μηχανογραφικό, με επαρκή χρηματοδότηση και φοιτητική εστία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου ο  Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κύριος Γεράσιμος Ζαχαράτος, και τα αρμόδια Στελέχη για θέματα των ΑΣΤΕ. Τον Σύλλογο εκπροσώπησε ο Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων ΑΣΤΕΡ κύριος Εμμανουήλ Κασέρης. Στη συζήτηση συμμετείχε με πρωτοβουλία του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν καίρια θέματα της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας των ΑΣΤΕ όπως η προμήθεια βιβλίων, η επαναλειτουργία των εργαστηρίων του προγράμματος σπουδών καθώς και των φοιτητικών εστιών. 

Τέθηκαν, επίσης, το θέμα στελέχωσης με εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο είναι δύσκολο να διευθετηθεί εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων.

Εκτενώς, συζητήθηκε και το θέμα της πρόσβασης των σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η απάντηση που έλαβε ο Σύλλογος Καθηγητών των ΑΣΤΕ είναι η εξής:

Το υπουργείο τοποθετήθηκε πως οι Σχολές είναι επαγγελματικές, στα επαγγελματικά τους προσόντα στηρίζεται η δυναμική των αποφοίτων στο να αποκαθίστανται μετά την αποφοίτηση τους. Δεν είναι ενταγμένες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δεν προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο που υποστηρίζεται από το υπουργείο Ο.Α.Τ, η λύση βρίσκεται στη συνέχιση των σπουδών των σπουδαστών σε κάποιο ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιο, εάν και εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό από τα προαναφερθέντα ιδρύματα. Η λύση να μεταφερθούν οι Σχολές στο Υπουργείο Παιδείας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Κρήτης). Είναι δέσμευση για την ένταξη τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων είναι σημαντικό θέμα για διεκδίκηση ειδικά εκείνο της ανάθεσης καθηκόντων διευθυντή ξενοδοχείου, σε όλους του απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο σε αυτούς που είναι απόφοιτοι Σχολών διοίκησης ξενοδοχειακών ή τουριστικών επιχειρήσεων.”

Ο κ. Ζαχαράτος δεσμεύτηκε να επισκεφθεί με κλιμάκιο του Υπουργείου τις Σχολές, ώστε να δει από κοντά τα προβλήματα τους και να προβεί στην επίλυση τους πάντα σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Προσωπικό τους. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.