Συναντήσεις στο Λονδίνο για την ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού σε Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη

skagias-papadopoulos-london-2017

Έμφαση στην προσέλκυση τουριστών υψηλού βιοτικού, μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου δίνουν τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη, ως απάντηση στο φαινόμενο του υπερτουρισμού.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι συναντήσεις που πραγματοποιεί ο κ. Κώστας Σκαγιάς, εκπρόσωπος εγχώριων και διεθνών φορέων – υπεύθυνος για την προώθηση των νησιών του Αιγαίου, με εκπροσώπους δημοσιογραφικών, ταξιδιωτικών οργανισμών και επιχειρήσεων παροχής πολυτελών υπηρεσιών στο Λονδίνο.

Ο κ. Κώστας Σκαγιάς συναντήθηκε με τον κ. Νικ Παπαδόπουλο, περιφερειακό διευθυντή για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική των New York Times, τον οποίο ενημέρωσε για τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σαντορίνη σχετικά με τις νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχουν καθώς και τα υψηλού επιπέδου ξενοδοχεία, που ανεβάζουν ψηλά τον πήχη στην παροχή πολυτελών τουριστικών υπηρεσιών και για το 2018.

Συζητήθηκε, επίσης, η διοργάνωση δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) για τους ταξιδιωτικούς συντάκτες των New York Times να επισκεφθούν τα νησιά του Αιγαίου και να γνωρίσουν από κοντά τις πολυτελείς και αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχουν.

“Δίνοντας έμφαση στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και να προλάβουμε, όπου είναι δυνατόν, τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από τον υπερτουρισμό, προστατεύοντας τόσο την τοπική κοινωνία των νησιών μας όσο και το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον τους.”, τόνισε ο κ. Κώστας Σκαγιάς, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και εκπρόσωπος για τα νησιά του Αιγαίου της MTC Group, διαχειριστής στρατηγικής και υλοποίησης του πρότζεκτ Aegean Islands Promo, πρεσβευτής διασύνδεσης για τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου της Νέας Υόρκης και του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού.

Συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί, επίσης, με υψηλόβαθμα στελέχη ταξιδιωτικών οργανισμών που προωθούν τον ποιοτικό τουρισμό και μεγάλων επιχειρήσεων πολυτελών ειδών καθώς επίσης έχουν προγραμματιστεί και επιπλέον συναντήσεις με διεθνείς δημοσιογραφικούς κολοσσούς που εδρεύουν στο Λονδίνο για περαιτέρω προβολή των νησιών.  

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.