Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού & Δήμου Αθηναίων για την προβολή της πρωτεύουσας

Η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα  Έλενα Κουντουρά, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη,  και συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας του Υπουργείου και του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και την προβολή και προώθηση του προορισμού στο εξωτερικό.

 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου, συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, ΕΑΤΑ, κα Μαρία Λογοθέτη, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αλέξης Γαληνός.

 Η Αν. Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τη διοίκηση της ΕΑΤΑ για την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016 και για τη δυναμική ανάπτυξη του τουρισμού στην Αθήνα. Συζητήθηκαν ακόμη οι θετικές προοπτικές για το 2017, σε εφαρμογή των στρατηγικών κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής και η ανάληψη κοινών δράσεων σε αυτήν την κατεύθυνση.

 Στο πλαίσιο της συνεργασίας που το Υπουργείο έχει καθιερώσει με τις Περιφέρειες και την τοπική αυτοδιοίκηση, η κα Κουντουρά συζήτησε με τον κ. Καμίνη τη συνεργασία στην ενιαία προβολή  του   τουριστικού προορισμού στις αγορές-στόχους μέσα από τον κεντρικό συντονισμό του Υπουργείου και με την από κοινού υλοποίηση και στήριξη προωθητικών δράσεων στο εξωτερικό.

 Στόχος είναι η ενδυνάμωση της εικόνας της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο και στο πλαίσιο αυτό έμφαση θα δοθεί στην στοχευμένη προβολή και προώθηση του city break, με επίκεντρο την ανάδειξη της  ιστορικής και πολιτιστικής της ταυτότητας της πόλης.

 Επίσης, συζητήθηκε  η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε έργα αναβάθμισης της εικόνας της Αθήνας  και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού της προϊόντος.   

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.