Συνεχίζονται οι συναντήσεις για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στο Ν. Αιγαίο

kostas-skagias-sally-peck-telegraph

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που παρέχουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου σε οικογένειες με παιδιά έδειξε η Βρετανίδα δημοσιογράφος της Telegraph, κα Σάλλυ Πέκ (Sally Peck) κατά τη συνάντησή της με τον κ. Κώστα Σκαγιά, εκπρόσωπο εγχώριων και διεθνών φορέων – υπεύθυνο για την προώθηση των νησιών του Ν. Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Η βρετανίδα δημοσιογράφος, συντάκτρια σε θέματα ταξιδιών, οικογένειας και φαγητού, εξέφρασε την πρόθεσή της να γράψει για τα νησιά της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Πάρου και της Τήνου, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση της Telegraph.

Δήλωσε μάλιστα ότι η Ελλάδα και ειδικότερα τα ελληνικά νησιά και οι ελληνικές παραλίες είναι από τα θέματα που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αναγνωστών/χρηστών της εφημερίδας.

“Λόγω της μεταξύ τους εγγύτητας και της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσες οικογένειες θέλουν να συνδυάσουν τις επταήμερες ή οκταήμερες διακοπές τους με επισκέψεις και διαμονή σε δύο ή περισσότερες περιοχές.”, δήλωσε ο κ. Κώστας Σκαγιάς, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και εκπρόσωπος για τα νησιά του Αιγαίου της MTC Group, διαχειριστής στρατηγικής και υλοποίησης του πρότζεκτ Aegean Islands Promo, πρεσβευτής διασύνδεσης για τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου της Νέας Υόρκης και του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού.

Ο κ. Σκαγιάς τόνισε στην Βρετανίδα δημοσιογράφο ότι οι οικογένειες με παιδιά είναι προτιμότερο να επισκέπτονται τα νησιά αυτά τους μήνες χαμηλής σαιζόν καθώς και την περίοδο του Πάσχα, όπου οι τιμές είναι χαμηλότερες και υπάρχει ήδη αρκετή ηλιοφάνεια για να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Υπογράμμισε, παράλληλα, την ασφάλεια των νησιωτικών προορισμών του Αιγαίου, το καλό φαγητό και τις ωραίες θάλασσες.

Η συνάντηση με τη Βρετανίδα δημοσιογράφο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που προωθεί ο κ. Κώστας Σκαγιάς κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο με στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλού βιοτικού, μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα νησιά του Αιγαίου ως απάντηση στο φαινόμενο του υπερτουρισμού. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.