Σχολές Ξεναγών: Σε λειτουργία από τον Ιανουάριο 2013

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί έκ νέου η Σχολή Ξεναγών τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕΚ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο ΟΤΕΚ, η δημοσιοποίηση της προκήρυξης θα γίνει εντός του μηνός Ιουλίου 2012 και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα είναι έως την 20η Αυγούστου 2012.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Ιανούαριο 2013 ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο.

Επιστημονική Επιτροπή για την αναβάθμιση των Σχολών

Η Σχολή παρέμενε ανενεργή από τον Δεκέμβριο του 2010 ενώ όπως επιβεβαιώνει στο Tourism press, ο πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, κ. Κρίτων Πιπεράς, η Ομοσπονδία (ΠΟΞΕΝ) είχε ζητήσει να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό λειτουργίας και αναβαθμίσεις στις Σχολές.

Για τον σκοπό αυτόν, συνεδριάζει τις ημέρες αυτές Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη μεταξύ άλλων από Μέλη της Ομοσπονδίας Διπλωματούχων Ξεναγών, τον Πρόεδρο του ΟΤΕΚ, κ. Λοϊζο Σορωνιάτη, εκπροσώπους του ΗΑΤΤΑ και του Υπουργείου Παιδείας.

Το κλίμα είναι θετικό, όπως τονίζει ο κ. Πιπεράς και στο πλαίσιο αυτό αναμένονται ανάλογα αποτελέσματα.

Αλλαγή καταστατικού και προσθήκη ξένων γλωσσών

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί έχουν ζητήσει την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας των Σχολών ώστε να είναι πιο λειτουργικός. Στα ζητήματα που επικεντρώνονται είναι η πρόσληψη μόνιμων καθηγητών και η προσθήκη μαθημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Διπλωματούχων Ξεναγών ανέφερε στο Tourism Press ότι έχει προταθεί να προστεθούν μαθήματα Κινεζικών και Ρωσικών τόσο στο πρόγραμμα σπουδών όσο και σε επίπεδο σεμιναρίων εκμάθησης ξένων γλωσσών για όσους ήδη εργάζονται ως ξεναγοί.

Όσον αφορά το τελευταίο, όπως ανέφερε ο κ. Πιπεράς, είχαν γίνει στο παρελθόν, τη δεκαετία του ’90, μαθήματα κινεζικών σε διπλωματούχους ξεναγούς, ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα σήμερα, όπως τονίζει, είναι η έλλειψη κονδυλίων που πιθανόν να καταστήσουν δύσκολη τη πραγματοποίηση τέτοιων ενεργειών.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.