Σύγκληση απόψεων Κεφαλογιάννης-ΣΕΤΕ

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης της Υπουργού Τουρισμού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΕ και όλους τους Προέδρους των Πανελλήνιων Κλαδικών Φορέων του τουρισμού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας του υπ. Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος και ο Γ.Γ του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος.
Η συνάντηση έγινε ως συνθετική παρουσίαση των επιμέρους κλαδικών στρατηγικών που είχαν συζητηθεί στις αλλεπάλληλες συσκέψεις της κυρίας Υπουργού με τους φορείς χωριστά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε σύγκληση απόψεων και θέσεων.

Με το πέρας αυτής, η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με το προεδρείο του ΣΕΤΕ. Είχαμε μια διεξοδική κουβέντα πάνω στα μεγάλα θέματα που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό, αναλύσαμε τα προβλήματα, συζητήσαμε τις λύσεις και συμφωνήσαμε κοινές πρωτοβουλίες. O τουρισμός αποτελεί κύρια οικονομική δραστηριότητα της ελληνικής οικονομίας με σημαντική συμβολή στο ΑΕΠ και στην απασχόληση με πολλαπλές διασυνδέσεις με άλλους κλάδους. Για πολλές δε περιοχές της χώρας- επεσήμανε- ο τουρισμός προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για απασχόληση και εισόδημα. Ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία ο τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός και καταλύτης με πολλαπλά οφέλη». Καταλήγοντας η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ανέφερε: «Όμως αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώρα προέχει εκτός των άλλων η ενεργός δραστηριοποίηση όλων μας για την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική συνοχή. Γιʼ αυτό έχουμε δώσει προτεραιότητα σε δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης της τοπικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης μέσω του τουρισμού. Πέρα όμως από τις δικές μας ενέργειες, σ αυτήν την κατεύθυνση όμως, μπορούν να συμβάλουν άμεσα και αποτελεσματικά και οι επιχειρηματίες του τουρισμού με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Είναι εθνική μας υποχρέωση να στηρίξουμε τον τόπο μας. Ο ρόλος του ΣΕΤΕ μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστικός σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνουμε».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Α. Ανδρεάδης, δήλωσε ότι: «ο ΣΕΤΕ προσβλέπει σε μια συνεχή και γόνιμη συνεργασία με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ για το καλό του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Πολύ σύντομα και ενόψει του 11ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη», με θέμα «Marketing Greece: Αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ποιοτική ταυτότητα της σύγχρονης Ελλάδας», ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε τα πρώτα δείγματα γραφής της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο ευαίσθητο θέμα της προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.