Υποστηρικτής της εκδήλωσης Imathia Quality, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από 13-15 Οκτωβρίου 2017, ήταν το ΙΕΚ Αναβύσσου του Υπουργείου Τουρισμού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Τουριστικές, Πολιτιστικές και γαστρονομικές διαδρομές της Ημαθίας-Imathia Quality”, οι καταρτιζόμενοι της Σχολής συμμετείχαν στην παρασκευή φαγητών καθώς και στην παράθεση εδεσμάτων και οίνου στο κοινό.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Π.Ε. Ημαθίας, του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπ. Τουρισμού, του Επιμελητηρίου Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νάουσας, του Δήμου Αλεξάνδρειας, της Αναπτυξιακής Ημαθίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας και του Συλλόγου γαστρονομίας, γευσιγνωσίας και τουρισμού «Κάρανος».
Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν, επίσης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
Μέσω των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο τριήμερο των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γευτούν ποιοτικά προϊόντα, με παραδοσιακές συνταγές μεγάλων σεφ, του φημισμένου μοσχαρίσιου κρέατος της Ημαθίας, των αρωματικών τυριών και αλλαντικών και να πιούν το ξακουστό ξινόμαυρο της Νάουσας, συνδυάζοντας τα με παρουσιάσεις από ειδικούς του πολιτιστικού και αρχαιολογικού πλούτου των Αιγών, της Μίεζας και του Αλεξανδρινού «κάμπου».
Τα εγκαίνια της τριήμερης έκθεσης Imathia Quality πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου κ. Χρήστου, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Imathia Quality κ. Τσαγκαλίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης και ο δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, με παρουσιαστή της εκδήλωσης τον δημοσιογράφο κ. Ζαμπούνη.