Τ.Ο.Π: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα πυροδάνεια

Άμεση απόφαση για τη ρύθμιση των δανείων που χορηγήθηκαν με ευνοϊκούς όρους για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές του 2007 (πυροδάνεια) ζητά ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Τα δάνεια είχαν χορηγηθεί σε χιλιάδες επαγγελματίες στις Περιφερειακές Ενότητες  Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αχαΐας με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και ο αρμόδιος Υπουργός ρυθμίζει κατ’ έτος τα δάνεια, με καταβολή των τόκων και μετατόπιση χρονικά στη λήξη τους, τις δόσεις των χρεολυσίων (κεφαλαίου).

Ακολουθεί στη συνέχεια όμοια απόφαση ρύθμισης και για την κατηγορία των πυροδανείων που έχουν χορηγηθεί στους δανειολήπτες των ίδιων Περιφερειακών Ενοτήτων με εμπράγματες εγγυήσεις.

Όμως, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου,  για το διάστημα 2014 δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα καμία απόφαση ρύθμισης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες των πυρόπληκτων Περιφερειακών Ενοτήτων ασφυξία και ορατό πλέον τον κίνδυνο διάλυσής των επιχειρήσεών τους.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.