Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου: Έργα αναβάθμισης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος

Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου

Στην υλοποίηση του έργου “ανακατασκευή- εκσυγχρονισμός των  εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του  Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου”, προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, προϋπολογισμού 2.750.000 €. 

Το ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, προϋπολογισμού 2.750.000 €, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Από δεξιά, ο Περιφεριεάρχης Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνης Σπανός και ο Αντιπερεφειάρχης Ευρυτανίας, κ. Άρης Τασιός κατά την υπογραφή του έργου.

 Το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου και του περιβάλλοντος χώρου και περιλαμβάνει:

• Ανακατασκευή του Σαλέ, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια από τον ΕΟΤ.

• Ανακατασκευή του «κάτω» μπαρ (Θησέας).

• Ανακατασκευή πάνω πάρκινγκ (Εργασίες κατασκευής τοίχων αντιστήριξης, στραγγιστηριών, δικτύου ομβρίων, οδοστρωσία, ασφαλτικό, ηλεκτροφωτισμοί).

• Ανακατασκευή οικίσκων αναβατήρων.

• Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις-Αποκατάσταση δικτύου ηλεκτροδότησης του Χ.Κ. (διαχωρισμός ρευμάτων, νέοι ηλεκτρικοί πίνακες και εγκαταστάσεις).

• Στατικές παρεμβάσεις – Επισκευή διαμόρφωση και ανακατασκευή χώρου στάθμευσης και συντήρησης διαστρωτήρων χιονιού (Ratrack).

• Εκβραχισμός-εξομάλυνση πιστών.

• Τοποθέτηση χιονοφραχτών- Μόνιμη σήμανση στις πίστες.

Με την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: 

 «Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Περιφέρειά μας. Γι αυτό, όλα αυτά τα χρόνια, υλοποιούμε ένα μακρόπνοο πλάνο αναβάθμισής του, ύψους 5,35 εκ €. Σήμερα, με την έναρξη του έργου ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του, πάμε ένα βήμα μπροστά. Για τον Τουρισμό, για την Ευρυτανία, για ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.»

Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός ανέφερε τα εξής:  «Τοποθετούμε δυναμικά το Καρπενήσι στον χιονοδρομικό τουρισμό. Με το έργο αυτό κάνουμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την πλήρη ανακαίνιση, την αναβάθμιση, και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου. Βέβαια δεν σταματάμε εδώ καθώς ακολουθεί και το έργο της κατασκευής του συστήματος της τεχνητής χιόνωσης, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και των αδειοδοτήσεων, ενώ ήδη έχουμε ολοκληρώσει το έργο του εκσυγχρονισμού των αναβατήρων».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.