Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος «Εκπαίδευση στην Ανάπτυξη Δεξιοτήτων στην Μαγειρική Τέχνη» της Πράξης «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο ΕΚΕΕ 18 ΑΝΩ –Υπηρεσίες Κατάρτισης & Συμβουλευτικής σε απεξαρτημένα άτομα ή υπό απεξάρτηση άτομα» πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ETOILE Studies στο Νέο Κόσμο την Τετάρτη 24/04/2013.
Στην εκδήλωση, που τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι του ΨΝΑ-18 ΑΝΩ, η Διοίκηση της σχολής Etoile και οι χορηγοί της σχολής, οι εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν γευστικές δημιουργίες οι οποίες προσφέρθηκαν στους καλεσμένους, ενώ τη βραδιά επιμελήθηκε καλλιτεχνικά με την εθελοντική προσφορά της η ερμηνεύτρια κ. Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Πιανίστας κ. Λευτέρης Πουλιού, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι της Σχολής Etoile.
Σκοπός του προγράμματος ήταν να προετοιμάσει κατάλληλα τους ωφελουμένους, για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας του επισιτιστικού τομέα και ιδιαίτερα του τομέα της μαγειρικής τέχνης, αλλά και να διευκολύνει την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνική ζωή γενικότερα.
Μέσα από το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε 10 Ιανουαρίου 2013 και ολοκληρώθηκε 29 Απριλίου 2013, οι εκπαιδευόμενοι απέκτησαν ολοκληρωμένες γνώσεις ως προς την τεχνική οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας, την παρασκευή εδεσμάτων, τη σωστή σύνθεση των εδεσματολογίων, με βάση τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, την παρουσίαση και διακόσμηση των εδεσμάτων κ.λπ.
Το πρόγραμμα, το οποίο είχε συνολική διάρκεια 400 ώρες, έγινε με τον ιδανικό συνδυασμό θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και τις ανάγκες της συγκεκριμένης ομάδας στόχου.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, συνολικής διάρκειας 150 ωρών, στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια της Σχολής ETOILE Studies, οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, να αποκτήσουν επαγγελματική συνείδηση, να αναδείξουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους στην μαγειρική τέχνη και να δημιουργήσουν πιάτα με έμπνευση και νοστιμιά υπό την καθοδήγηση μιας
ομάδας έμπειρων εκπαιδευτών στον τομέα της γαστρονομίας.