Επαγγελματικές συναντήσεις κατά πρόσωπο ή virtual?

Μία μελέτη του αμερικάνικου πανεπιστημίου Cornell προτάσσει τα πλεονεκτήματα των κατά πρόσωπο επαγγελματικών εκδηλώσεων σε σχέση με αυτά της εικονικής πραγματικότητας (virtual).

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για τις κλασσικές μορφές συνεδρίων και εκθέσεων καθώς όπως αποκαλύπτει μελέτη του πανεπιστημίου Cornell, τα οφέλη από τις κατά πρόσωπον επαγγελματικές συναντήσεις είναι πολύ περισσότερα από τις σύγχρονες αντίστοιχες που πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, προηγούμενες μελέτες του Oxford Economics των ΗΠΑ των Forbes Insights δείχνουν ότι καταγράφεται εξαιρετική απόδοση στις κατά πρόσωπον επαγγελματικές συναντήσεις και τα στελέχη των επιχειρήσεων τις προτιμούν σε σύγκριση με τις virtual.

Πότε η κατά πρόσωπον επαγγελματική συνάντηση είναι αποτελεσματική;

Οι κατά πρόσωπον επαγγελματικές συναντήσεις είναι ιδιαίτερα απαιτητικές τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα και για το λόγο αυτόν οι προσδοκίες για υψηλές αποδόσεις είναι αναμενόμενες. 
Οι περιπτώσεις που ενδείκνυται ο τύπος αυτός είναι όταν θέλετε:
  • να τραβήξετε την προσοχή, κυρίως όταν θέλετε να ξεκινήσετε κάτι νέο ή διαφορετικό
  • να δημιουργήσετε ένα θετικό κλίμα, που είναι καταλυτικός παράγοντας για συνεργασία, καινοτομία και απόδοση
  • να δικτυωθείτε και να “χτίσετε” ανθρώπινες σχέσεις, καθώς έχετε συνειδητοποιήσει ότι ναι μεν οι πληροφορίες μπορούν να μοιράζονται μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtually) αλλά η μεγαλύτερη αξία βρίσκεται στις ανθρώπινες σχέσεις και δίκτυα.
Τη μελέτη, με τίτλο “The Future of Meetings:The Case for Face to Face” εκπόνησαν οι Κριστίν Ντάφι της ταξιδιωτικής εταιρείας Μάριτζ και Μαίρη Μπεθ Μακ Όουεν του Ινστιτούτου Μάριτζ.


Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.