5 + 1 ταξιδιωτικές τάσεις για το 2018

adventure-pixabay_640

Τεχνολογία, αξιομνημόνευτα ταξίδια και μεμονωμένοι ταξιδιώτες θα είναι στην πρώτη γραμμή των όσων αναμένεται να δούμε τη φετινή χρονιά.

Μάλιστα οι νέες εξελίξεις της τεχνολογίας με την τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιακή τεχνολογία προβλέπεται ως ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής που θα επηρεάσει τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις των ταξιδιωτών την τρέχουσα χρονιά.

Αυτό εξηγείται καθώς, οι σημερινοί ταξιδιώτες θέλουν να διώξουν από πάνω τους το άγχος που τους δημιουργεί η διαδικασία αναζήτησης πληροφοριών και σύγκρισης τιμών καθώς και η απόφαση που να πάνε και τι να κάνουν.

Οι ταξιδιώτες σήμερα αναζητούν μοναδικές εμπειρίες που θα τις θυμούνται μια ζωή και στην πλειονότητά τους δεν τους νοιάζει αν θα είναι ένας υπολογιστής ή ένας άνθρωπος που θα τους βοηθήσει να τις ανακαλύψουν.

Σύμφωνα με έρευνα της Booking.com, το 29% των διεθνών ταξιδιωτών δήλωσε ότι αισθάνεται άνετα να αφήσει έναν υπολογιστή να σχεδιάσει για λογαριασμό του το επερχόμενο ταξίδι του βασισμένο σε προηγούμενη ταξιδιωτική πληροφορία και το 50% δεν τους νοιάζει αν θα είναι άνθρωπος ή υπολογιστής, από τη στιγμή που θα τους απαντηθούν οι απορίες τους.

Το 64% θα ήθελαν να δοκιμάσουν πριν αγοράσουν μέσω εικονικής πραγματικότητας ενώ το 50% δήλωσε ότι οι εξατομικευμένες προτάσεις για προορισμούς και υπηρεσίες θα τους ενθάρρυναν να επιλέξουν ένα συγκεκριμένο ταξίδι.

Απίστευτα και αξιομνημόνευτα ταξίδια

Μετά τη θεαματική αύξηση του το 2017, ο διεθνής τουρισμός θα γνωρίσει εκ νέου αύξηση τη τρέχουσα χρονιά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Σύμφωνα με την Booking.com, η πλειονότητα των ταξιδιωτών αναζητούν απίστευτα και αξιομνημόνευτα ταξίδια.

Το 45% των ταξιδιωτών έχουν κάνει τη λίστα με προορισμούς που θα ήθελαν να επισκεφθούν κάποια στιγμή και το 82% αυτών σκέφτονται σοβαρά να επισκεφθούν έναν ή δύο εντός του 2018.

Το 47% των ταξιδιωτών θα επιθυμούσε εντός του έτους να δει από κοντά ένα από τα θαύματα του κόσμου.

Το 35% θέλει να γευθεί μία τοπική λιχουδιά.

Το 34% θέλει να βρεθεί σε έναν τοπικό παράδεισο ενώ άλλο ένα 34% αναζητά συγκινήσεις και την αδρεναλίνη του ν’ ανεβαίνει σ’ ένα μεγάλο θεματικό πάρκο στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στο Ντουμπάι.

Το 28% θέλει να βιώσει ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός.

Το 27% να αποκτήσει νέες δεξιότητες.

Αναβίωση των παιδικών αναμνήσεων

Το 2018 είναι σύμφωνα με την booking.com, η χρονιά που πολλοί ταξιδιώτες θα θελήσουν να αναβιώσουν τις ταξιδιωτικές αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας και να επισκεφθούν εκ νέου αγαπημένα μέρη.

Περισσότεροι οι ταξιδιώτες ευεξίας

Διπλασιασμό των ταξιδιωτών ευεξίας προβλέπεται για το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Booking.com. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι 1 στους 5 (σε σύγκριση με το 2017 που ήταν 1 στους 10) σχεδιάζει κάποιο ταξίδι υγείας κι ευεξίας.

Ιδιαίτερα δημοφιλή θα είναι τα ταξίδια που περιλαμβάνουν περπάτημα (56%) καθώς επίσης οι επισκέψεις σε σπα και οι θεραπείες ομορφιάς (33%), η ποδηλασία (24%) και τα θαλάσσια σπορ (22%).

Λιγότερα ομαδικά ταξίδια

Επίσης, το 2018 θα είναι η χρονιά περισσότερων μεμονωμένων ταξιδιών (57%), οργανωμένων κυρίως μέσω του διαδικτύου και λιγότερων ομαδικών.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.