Σε κρίσιμη καμπή ο Ελληνικός τουρισμός

Την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στον Ελληνικό τουρισμό τόνισαν σε δημοσιογράφους εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του πλοίου Variety Voyager που πραγματοποιήθηκε εχθές στη Μαρίνα Ζέας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, επεσήμανε ότι τις δυο τελευταίες ημέρες παρατηρείται πτώση 50% στο ρυθμό των κρατήσεων στις αγορές του εξωτερικού.

Ο κ.Αλέξανδρος Αγγελόπουλος μέλος του ΣΕΤΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας υπογράμμισε ότι η παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς, κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι καθώς εκτιμάται πτώση τουλάχιστον 10% στις αφίξεις αλλά και 7% εως 10% στις αφίξεις.

Άσχημα τα νέα για το θαλάσσιο τουρισμό σύμφωνα με τον πρόεδρο των επαγγελματικών σκαφών Αντώνη Στελιάτο ο οποίος δήλωσε ότι τα επαγγελματικά σκάφη οδηγούνται σε κατάρρευση κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη πολιτικής και διαφημισης σε αυτό τον κλάδο.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.