Δηλώσεις συμπαράστασης των φορέων για το σεισμό στην Κω

Παραλία Μπλε Ακτή στην Κω
Πηγή φωτογραφίας: pixabay.com

Συντάκτες: 

Τη συμπαράστασή τους στο νησί της Κω και τα συλληπητήριά τους προς τους ανθρώπους που χάθηκαν στον ισχυρό σεισμό στο νησί, εξέφρασαν τουριστικοί φορείς και πολιτικοί. 

 

Άμεση ήταν η αντίδραση των φορέων του τουρισμού μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε εχθές το βράδυ το νησί της Κω, εκφράζοντας τη στήριξή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος  τόνισε την ανάγκη που υπάρχει αυτή τη στιγμή να ενισχυθεί και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους διαμένοντες τουρίστες. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε να γίνει έλεγχος καταλληλότητας των ξενοδοχείων στο νησί κατά προτεραιότητα. 

Αν και η ξενοδοχειακή υποδομή στην Κω, δεν υπέστη ουδεμία ζημιά, καθώς, σύμφωνα με τον προεδρεύων της Π.Ο.Ξ κ. Αντώνη Καμπουράκη, υιοθετείται η πλέον αυστηρή αντισεισμική νομοθεσία της Ευρώπης.

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε και ο τομεάρχης τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος μάλιστα πρότεινε πέντε άμεσα μέτρα στήριξης του τουρισμού στο νησί. 

Γιάννης Ρέτσος: "Άμεσος έλεγχος της καταλληλότητας των ξενοδοχείων για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους διαμένοντες τουρίστες"


Γιάννης Ρέτσος,
πρόεδρος ΣΕΤΕ

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων που προκάλεσε ο χθεσινοβραδινός σεισμός στην Κω.

Ολόκληρη η τοπική κοινωνία, κάτοικοι και τουριστικές επιχειρήσεις, συνεχίζουν με αίσθημα ευθύνης να υποστηρίζουν το νησί και τους τουρίστες.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η συμπαράσταση και η άψογη συνεργασία που επιδεικνύουν και οι τουρίστες που βρίσκονται στο νησί. Επιβάλλεται οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν, κατά προτεραιότητα, σε άμεσο έλεγχο καταλληλόλητας ξενοδοχείων από έμπειρους μηχανικούς, έτσι ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους διαμένοντες τουρίστες.» , τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος.

Αντώνης Καμπουράκης: " Η ξενοδοχειακή υποδομή στην Κω άντεξε"

«Το νησί της Κω και η ξενοδοχειακή της υποδομή, απέδειξαν ότι ακόμα και στη χθεσινή έντονη θεομηνία άντεξαν, καθώς έχει γίνει σεβαστή η πλέον αυστηρή αντισεισμική νομοθεσία της Ευρώπης και προσέφεραν στους επισκέπτες ασφάλεια, άμεση ανταπόκριση, κρατική, αυτοδιοικητική, θεσμική και κοινωνική επάρκεια.

Με βαθύτατα αισθήματα συμπαράστασης στις οικογένειες των δύο θυμάτων ευχαριστούμε όλους -όσοι αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο ελληνικός τουρισμός και οι Έλληνες διαχειρίζονται επιτυχώς ακόμα και τις πιο κρίσιμες στιγμές.

Η Κως άντεξε. Ένας καταιγισμός περιστατικών που αναζήτησαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έτυχαν άμεσης και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης. Ένα φαινόμενο ισχυρότατο που έπληξε και τη γείτονα χώρα στο Bodrum, ανέδειξε για άλλη μια φορά πως ο ελληνικός τουρισμός, εργαζόμενος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ευαισθησία και σεβασμό προς τους επισκέπτες μπορεί και εκπέμπει το μήνυμα ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού τουριστικού προορισμού». , δήλωσε ο προεδρεύων της Π.Ο.Ξ, κ. Αντώνης Καμπουράκης.

 

Μάνος Κόνσολας: «Οφείλουμε να σταθούμε όλοι δίπλα στην Κω. Ο τουρισμός του νησιού πρέπει να προστατευθεί»            

 


Μάνος Κόνσολας,
Τομεάρχης Τουρισμού
Ν.Δ.

«Οφείλουμε να σταθούμε όλοι δίπλα στην Κω. Στην Κω που δοκιμάστηκε σκληρά, άντεξε και διεκδικεί να σταθεί ξανά δυνατή στα πόδια της. 

Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις λιμενικές υποδομές άμεσα. 

Ο τουρισμός του νησιού πρέπει να προστατευτεί και να ενισχυθεί»., τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας, ο οποίος μετέβη εκτάκτως στην Κω, με εντολή του προέδρου της Ν.Δ., κου Κυριάκου Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του, πρότεινε

πέντε άμεσα μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού στην Κω:

- Η απαλλαγή πολιτών και επιχειρηματιών που υπέστησαν ζημιές, από τον ΕΝΦΙΑ για το 2017 και το 2018, όπως ακριβώς προβλέπει και η διάταξη που ήρθε χθες στη βουλή για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου.

-  Αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όχι μόνο για το 2018, αλλά σε χρονικό ορίζοντα τριετίας, για να δοθεί μία αναπτυξιακή ώθηση στον τουρισμό.

- Αναστολή της εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης,

- Απαλλαγή από τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για τους επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα οι επιχειρήσεις τους υπέστησαν ζημιές.

- Στοχευμένη καμπάνια προβολής και επικοινωνίας για να ενισχυθεί η εικόνα της Κω, ως ασφαλούς και ελκυστικού τουριστικού προορισμού.