Διοίκηση τομέα δωματίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (Βιβλίο)

book-exofillo-web

Το βιβλίο «Διοίκηση τομέα δωματίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων» του Νίκου Θεοχάρη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Προπομπός. Με το βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας επιθυμεί, μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες του στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, να ενημερώσει τον επαγγελματία για την καλύτερη λειτουργία του κεντρικού σημείου των δραστηριοτήτων της ξενοδοχειακής επιχείρησης, του τομέα διαχείρισης δωματίων (Rooms Division).

Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο εστιάζει στην ανάλυση και την εφαρμογή, των σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών, των δραστηριοτήτων και λειτουργιών του τομέα διαχείρισης δωματίων (Rooms Division) μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Η παρουσίαση και η ανάλυση των θεμάτων, πραγματοποιείται με τη βοήθεια παραδειγμάτων από την επιχειρηματική πραγματικότητα, τα οποία βασίζονται σε εμπειρίες του συγγραφέα. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται και αναλύονται θέματα που αφορούν:

  • τις λειτουργίες οργάνωσης και διοίκησης του τομέα υπνοδωματίων,
  • τις κρατήσεις δωματίων,
  • τις διαδικασίες άφιξης, παραμονής και αναχώρησης των πελατών,
  • τη τήρηση λογαριασμών πελατών,
  • τη παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών σε ΑμεΑ,
  • τις πωλήσεις ξενοδοχειακών υπηρεσιών,
  • την καθαριότητα δωματίων και κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου,
  • τη συντήρηση και ασφάλεια του ξενοδοχείου.

Το βιβλίο αυτό καθίσταται ιδιαίτερο χρήσιμο για στελέχη και επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στην εκτέλεση του έργου τους. Επιπρόσθετα, αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εκπαιδευτικό βοήθημα για τους φοιτητές του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού κύκλου ξενοδοχειακών – τουριστικών σπουδών, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τα λειτουργικά ζητήματα και τις δραστηριότητες του τομέα υπνοδωματίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.


Ο Νίκος Θεοχάρης είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Είναι καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων με ειδίκευση στην «Οργάνωση και Λειτουργία Υποδοχής Ξενοδοχείων», στην Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου. Έχει διδάξει ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας (Παράρτημα Άμφισσας), του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά και του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας (1998-2011).

Έχει συγγράψει το Front Office Management (2007) και έχει δημοσιεύσει άρθρα τουριστικής θεματολογίας σε επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει ως εισηγητής ανακοινώσεων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, που άπτονται της τουριστικής επιστήμης. 

 
 
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.