East Med Yacht Show-Poros 2014: Ένα σόου για τους λάτρεις του επαγγελματικού yachting

Από τις 2 έως τις 7 Μαΐου το νησί του Πόρου πλημμύρισε από επαγγελματικά yachts δίνοντας την ευκαιρία σε yacht brokers, travel agents και tour operators από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν τα ξεχωριστά yachts και να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες τους.

To East Med Yacht Show-Poros 2014 διοργανώθηκε για 13η χρονιά από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τον Σύνδεσμο των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Δήμου Πόρου.

Τα 55 επαγγελματικά πολυτελή πλοία αναψυχής τα οποία ήταν δεμένα στο λιμάνι του Πόρου αποτέλεσαν πόλο έλξης τόσο για τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού όσο και για πληθώρα επισκεπτών.

Παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος και εγκαινίασε την έκθεση, οι Πρόεδροι των Συνδιαργανωτών κ.Γιώργος Κολίντζας (ΕΣΜΕΘ), κ.Αντώνης Στελλιάτος (ΕΠΕΣΤ) και κ.Λύσανδρος Τσιλίδης (ΗΑΤΤΑ), ο Πρόεδρος ΕΟΤ Δρ.Χρήστος Πάλλης, ο Γεν.Γραμματέας ΕΟΤ κ.Πάνος Λειβαδάς, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΠ κ.Γιώργος Ανωμερίτης, ο Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ κ.Διονύσης Καλόφωνος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ.Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Γεν.Γραμματέας του ΣΕΤΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής στο κόμμα της ΕΛΙΑΣ κ.Γιώργος Βερνίκος, ο Α΄Υπαρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος κ.Θανάσης Χονδρονάσιος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αντιπλοίαρχος κ.Σαρηγιάννης, ο Αντιπλοίαρχος κ.Γιώργος Μπουμπόπουλος, ο Λιμενάρχης Πόρου κ.Αθηναίος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Ιωάννης Κατσικάρης, οι Σύμβουλοι του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κα Ιωάννα Δοντά, Κα Κων/να Δημητρακοπούλου και ο κ.Ιωάννης Σακελαριάδης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Αμυράς, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ.Χατζηπέρος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πόρου κ.κ. Δημητριάδης και Σπυρίδων, οι καθηγήτριες Πανεπιστημίου Αιγαίου/Τμήμα Ναυτιλίας κα Μαρία Λεκάκου και κα Εύα Στεφανιδάκη μαζί ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου οι οποίοι πραγματοποίησαν επιστημονική μελέτη με θέμα τον Θαλάσσιο Τουρισμού, οι πολιτικές αρχές του νησιού και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Για να φέρουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου, έχουμε δύο δρόμους. Είτε να επιδοτήσουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές, είτε να δημιουργήσουμε απλά ένα φιλόξενο περιβάλλον λειτουργίας των σκάφων αναψυχής. Και το πρώτο το υπηρετούμε, αλλά το δεύτερο νομίζω πολύ πιο άμεσα θα μας φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε»,

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν προσφέρει στο yachting διαχρονικά και είπε ότι θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινωνία να αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο κλάδο που μπορεί να φέρει πολλές θέσεις εργασίας και να μην υπάρχει η λογική περί «σκαφάτων και φοροφυγάδων».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Χρήστος Πάλλης, ο οποίος μίλησε για τα οφέλη του Θαλάσσιου Τουρισμού και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς που εκπροσώπησε το υπουργείο Τουρισμού.

Την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε δεξίωση σε εντυπωσιακό σκάφος 54 μέτρων το οποίο συμμετείχε στην Έκθεση.

Στην έκθεση, η οποία πλέον έχει παγκόσμια αναγνώριση προβάλλοντας τον ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό, την Ελλάδα αλλά και το νησί του Πόρου διεθνώς, επισκέφθηκαν για να δουν και να κλείσουν συμφωνίες, ναυλομεσίτες από γραφεία της Ελλάδας και από πολλά μέρη του κόσμου όπως Αγγλία, Αμερική, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Γαλλία, Μαγιόρκα, Ρωσία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Μονακό, Τουρκία, Ουκρανία και Κύπρο.

Την έκθεση συμπλήρωσαν περίπτερα με εταιρείες από το χώρο των ναυλώσεων αλλά και εταιρείες οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό.

Κατά την διάρκεια διάρκεια του 13rd East Med Yacht Show πραγματοποιήθηκαν σειρά εκδηλώσεων, διαλέξεων και σεμιναρίων, καθώς και ο καθιερωμένος πλέον Διαγωνισμός Chef Competition με συμμετοχή των ταλαντούχων Chefs των σκαφών, οι οποίοι εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους.

Νικητές αναδείχθηκαν οι:

1. Chef Αλέξανδρος Γεωργίου από το M/Y Sin

2. Chef Άννα Κάβουρα-Μιχοπούλου από το CATAMARAN Elvira

3. Chef Νικόλαος Φούνταρης από το M/Y Monte Carlo

Η τελετή βράβευσης έγινε το βράδυ της Τρίτης 6 Μαίου στο Sirene Blue Resort πριν το farewell gala.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης αφορούσαν κυρίως το νέο νόμο για το γιώτινγκ, το θεματικό τουρισμό, καθώς και τη δημιουργία υδατοδρομίων, με αφορμή το νέο Υδατοδρόμιο που θα λειτουργήσει στον Πόρο.

Χορηγοί του East Med Yacht Show– Poros 2014 ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΝΕΕ), ο Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε., ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ Α.Ε.), ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (ΑΙΑ), η BEST OIL, η Cava HALARI, το Sirene Blue Resort και το mastihashop.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το all4yachting.com, το Skipper on Deck, το περιοδικό Πλεύση, το Cyprus Yachting, το The Sea Nation, το Χρήμα και Τουρισμός, το Fact, η εφημερίδα Maritime Economies,το Boats & Yachting και το περιοδικό Θάλασσα & Τουρισμός.

Απόλυτα ικανοποιημένοι δήλωσαν τόσο οι διοργανωτές όσο και οι συμμετέχοντες στην Έκθεση για το ενδιαφέρον που επέδειξαν κυρίως οι αλλοδαποί ναυλομεσίτες και οι τουριστικοί πράκτορες, ενώ αρκετές συμφωνίες κλείστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.