Επαγγελματικά ταξίδια: Ασφάλεια και ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής (Έρευνα)

Χώρος εργασίας με θέα θάλασσα
Πηγή φωτογραφίας: pixabay.com


Η ποιότητα ζωής καθώς και οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κατά το ταξίδι του είναι ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο επαγγελματία που ταξιδεύει για δουλειές.

 

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων η έρευνα, “Managing the Modern Business Traveler”, που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Στελεχών Εταιρειών Επαγγελματικών Ταξιδιών (Association of Corporate Travel Executives- ACTE) σε συνεργασία με την American Express Global Business Travel σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πελάτες των οργανισμών επαγγελματικού τουρισμού αναζητούν ολοένα και περισσότερο την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής όταν ταξιδεύουν για δουλειές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επαγγελματίες που ταξιδεύουν για δουλειές αναζητούν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους μέλη της οικογένειάς τους καθώς επίσης και τη δυνατότητα να συνδυάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια με αναψυχή.

Ανησυχίες για προσωπική ασφάλεια

Ο σύγχρονος ταξιδιώτης επαγγελματικού τουρισμού ανησυχεί ιδιαίτερα για την προσωπική του ασφάλεια, σύμφωνα με πάνω από τους μισούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς επαγγελματικού τουρισμού που συμμετείχαν στην έρευνα.

Ωστόσο, σε αντίθεση με την έρευνα της προηγούμενης χρονιάς, το 2017 οι ανησυχίες αυτές φαίνονται να έχουν καταλαγιάσει σε ένα βαθμό.

Το 36% των οργανισμών αυτών δήλωσαν ότι όλο και περισσότεροι πελάτες τους αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τους ελέγχους εισόδου στις χώρες που πρόκειται να επισκεφθούν.

Η τεχνολογία στην πρώτη γραμμή

Προτεραιότητα παραμένει και η τεχνολογία για τους ταξιδιώτες επαγγελματικού τουρισμού με πάνω από το 37% των εταιρειών να βλέπει τους πελάτες τους να ζητούν πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.