Η Ελλάδα “ανοίγει πανιά” για τη νέα τουριστική σαιζόν

Την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, με το συμβολικό τίτλο “Ανοίγουμε Πανιά”, ανακοίνωσε επίσημα από το Σούνιο, το βράδυ της Πέμπτης (13/5), ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Με φόντο το Ναό του Ποσειδώνα, ο υπουργός ανέφερε αναλυτικά τις πέντε ζώνες άμυνας του Υπουργείου για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Φραγκάκης, παρουσίασε τη φετινή καμπάνια του ΕΟΤ.

Ο κ. Θεοχάρης, τόνισε, ότι κοινό συμπέρασμα από τις επισκέψεις του στο εξωτερικό, είναι το «θερμό και έντονο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Τουρισμό» και .επισήμανε, τη σημασία των άμεσων συμφωνιών διεύρυνσης της συνεργασίας με τους μεγαλύτερους tour operators σε Ευρώπη και Αμερική, αλλά και της αύξησης των πτήσεων, με περισσότερα και πιο πυκνά καθημερινά δρομολόγια από περισσότερα αεροδρόμια αναχώρησης σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα.

Οι πέντε ζώνες άμυνας του Υπουργείου Τουρισμού για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού

Με επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξενοδοχεία καραντίνας και συγκεκριμένες προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα θα γίνεται η άφιξη των επισκεπτών το φετινό καλοκαίρι. Συγκεκριμένα:

1. Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα:

• Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση

• Πιστοποιητικό εμβολιασμού

• PCR test έως και 72 ώρες πριν

• Πιστοποιητικό ανάρρωσης

• Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα προβάλλεται παγκοσμίως σαν υπόδειγμα διαχείρισης της COVID-19, σε σχέση με τον ασφαλή τουρισμό. Αποδείξαμε ότι ο Ελληνικός τουρισμός δίνει μάχες και τις κερδίζει. Αποδείξαμε ότι στην Ελλάδα έχουμε σχέδιο, συντεταγμένο, επιστημονικό και επαγγελματικό. Και, κυρίως, το εφαρμόζουμε με ευσυνειδησία και αφοσίωση» συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.

4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό.

5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων.

Όσον αφορά στα εμβόλια και τα πιστοποιητικά από τρίτες χώρες, όπως το “Σπούτνικ και τα Κινέζικα”, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι θα γίνονται αποδεκτά, καθώς «επηρεάζουν άμεσες αγορές, εξαιρετικά σημαντικές για τη χώρα μας».


Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.