Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη “γεύτηκε” τη φιλοξενία του ΙΕΚ Αναβύσσου

….από την υποδοχή, την ξενάγηση, την εξυπηρέτηση έως την παράθεση γεύματος επαγγελματικών προδιαγραφών που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι καταρτιζόμενοι όλων των τμημάτων του ΙΕΚ Αναβύσσου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας του ΙΕΚ Αναβύσσου, κας Χαράς Κοβούση.

Με την παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη, των συνεργατών της καθώς και εκπροσώπων θεσμικών φορέων του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΙΕΚ Αναβύσσου, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μελλοντικά στελέχη του τουριστικού κλάδου και το έργο της Σχολής. Στην εκδήλωση, συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός και ο πρόεδρος του FedHatta, κ. Λύσσανδρος Τσιλίδης.

Η υφυπουργός παρουσίασε τις δράσεις για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης ενώ σπουδαστές και προσωπικό είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της για θέματα βελτίωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στο χώρο οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας στον Κλάδο του Τουρισμού καθώς και του τμήματος Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Τη βασιλόπιτα ετοίμασαν οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, διακοσμημένη με ζαχαρόπαστα και δημιουργική φαντασία.

Το γεύμα, το οποίο αποτελείτο από τέσσερα πιάτα, ετοιμάστηκε από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης και σερβιρίστηκε με τον βιεννέζικο τρόπο παράθεσης από τους καταρτιζόμενους του Τμήματος Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν φρούτα με την τεχνική του φλαμπάζ, από καταρτιζόμενους της Σχολής.

Η εκδήλωση ολοκλήρωθηκε με ένα μοναδικό επιδόρπιο εμπνευσμένο από τα νησιά μας με κρίθινο παξιμάδι, κρέμα από ανθότυρο, σάλτσα τομάτας και γαρνιρισμένο με φέτες ελιάς.

Το εκπαιδευτήριο της Αναβύσσου έχει ιδιαίτερα μακρά παράδοση στην άρτια εκπαίδευση και κατάρτιση στελεχών για την τουριστική και ξενοδοχειακή αγορά. Υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού και παρέχει αρχική επαγγελματική κατάρτιση σε αποφοίτους της τυπικής μη υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ., καθώς και των ΕΠΑ.Σ., Σ.Ε.Κ., ή ανώτατης εκπαίδευσης, σε ειδικότητες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο 4186/2013.

Στο ΙΕΚ Αναβύσσου λειτουργούν τη φετινή χρονιά (2021-2022) τα εξής τμήματα:

• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία)

• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

• Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

• Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού

Πατήστε στην εικόνα για να ξεκινήσει το βίντεο:

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.