IMIC 2012: Γαστρονομία & Οινοτουρισμός στο μικροσκόπιο

Με δύο στρογγυλές τράπεζες, για τον οινοτουρισμό και το Ελληνικό πρωινό, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα εργασιών του 8ου συνεδρίου του IMIC 2012, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του τουρισμού, του κρασιού και των αρμόδιων υπουργείων.

Είχαν προηγηθεί σημαντικές ομιλίες ξένων και Ελλήνων ομιλητών, από τις οποίες αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της Γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, κ. Scott McCabe, ανέφερε στοιχεία για το Βρετανικό εξερχόμενο τουρισμό και τις ταξιδιωτικές τάσεις τους για το 2012, δηλώνοντας ότι οι Βρετανοί παρά το γεγονός ότι έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την παγκόσμια οικονομική κρίση, δεν θα σταματήσουν να ταξιδεύουν καθώς τα ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους.

Επίσης, ομιλητές ήταν ο κ.Γ.Δρακόπουλος, γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία για την πρόοδο της μελέτης Ελληνικός Τουρισμός 2020, ο κ.Δημήτρης Κούτουλας, σύμβουλος τουρισμού και μάρκετινγκ, ο οποίος ταξίδεψε το κοινό με μία μικρή Γαστροναυτική Εκστρατεία ανά την Ελλάδα, παρουσιάζοντας καλές και καινοτόμες πρακτικές της Ελληνικής Γαστρονομίας στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του John Szabo, Master Sommelier, ο οποίος μίλησε για τις πρακτικές που οδηγούν σε επιτυχημένη ανάπτυξη του οινοτουρισμού καθώς και του κ.Γ.Μακρή, οινικού ερευνητή, ο οποίος παρουσίασε την εξέλιξη των οινοποιείων στην Ελλάδα καθώς και των ποικιλλιών κρασιού.

Επίσης, στο πλαίσιο των καθιερωμένων βραβείων αριστείας IMIC – SITE, το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στην κ.Μαργαρίτα Μανούσου, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Τουριστική Αγορά.

Σήμερα, το πρόγραμμα συνεχίζεται με τις ομιλίες της κας Άντας Καραγιάννη, από την Praxis Plus, του κου Σωτήρη Χατζηαυγουστή, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης, της κας Ζωής Νόβακ, Διευθύντριας Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας και πολλών άλλων.

Η θεματολογία της δεύτερης ημέρας θα επικεντρωθεί στον Θρησκευτικό τουρισμό, ως μορφή που δίνει νέα ταυτότητα για τη μαζική εστίαση, στην ανταγωνιστικότητα των προορισμών μέσα από καινοτομίες στον τουρισμό και θα κορυφωθεί με το στρογγυλό τραπέζι με θέμα την επικοινωνία της γαστρονομίας.
 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.