Μεγάλη συμμετοχή στο επαγγελματικό σεμινάριο του Ομίλου Xenos Hotels & Resort

xenos-hotels-seminario-2020

Διακόσιοι πενήντα συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στο επαγγελματικό σεμινάριο για τον Τουρισμό που διοργάνωσε ο Όμιλος “Xenos Hotels & Resorts” από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Tui Blue Caravel Resort & Spa στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Η φετινή διοργάνωση είχε την υποστήριξη του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού και του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στόχος του σεμιναρίου ήταν να προσφέρει δωρεάν επαγγελματική επιμόρφωση σε κρίσιμους τομείς της λειτουργίας των ξενοδοχείων αλλά και να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με την ομάδα Ανθρωπίνου Δυναμικού των “Xenos Hotels & Resorts”, του μεγαλύτερου Ομίλου ξενοδοχείων στα Ιόνια Νησιά.

Μέσα σε τέσσερις ημέρες τριάντα εξειδικευμένοι ομιλητές – είκοσι πέντε έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη του Ομίλου και πέντε προσκεκλημένοι ομιλητές- έκαναν σαράντα πέντε παρουσιάσεις και δέκα εργαστήρια (workshops) σε θέματα όπως: οι προκλήσεις του Ελληνικού Τουρισμού, η εξυπηρέτηση πελατών, το GDPR, το Room Division, το Health & Safety, το upselling, το digital marketing, η εστιατοριακή τέχνη, ο ελληνικός αμπελώνας & οι ζακυνθινές ποικιλίες, ο οινοτουρισμός, το food & wine pairing, ο καφές, τα ροφήματα, τα spirits, τα cocktails κ.α. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης «Ημέρα Καριέρας» και παρουσίαση επαγγελματικής σταδιοδρομίας στα “Xenos Hotels & Resorts”, ξενάγηση στα ξενοδοχεία του Ομίλου και επίσκεψη στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο «Αρισταίον». Το πρόγραμμα και η διοργάνωση του σεμιναρίου βαθμολογήθηκε με 4,5 στα 5 από τους συμμετέχοντες σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης που διανεμήθηκαν.

Το σεμινάριο ήταν χωρίς κόστος και ανοιχτό προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Ο Όμιλος προσέφερε δωρεάν διαμονή και διατροφή σε εκατόν είκοσι συμμετέχοντες που ταξίδεψαν στη Ζάκυνθο για να το παρακολουθήσουν. Σύμφωνα με την κ. Βένια Ξένου, Sales & Marketing Director των Xenos Hotels & Resorts«Ο τουριστικός κλάδος είναι πολύ ευαίσθητος και εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο. Οι επιχειρηματίες του Τουρισμού οφείλουμε να δίνουμε εφόδια στους εργαζομένους του κλάδου ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τις νέες προκλήσεις, τα νέα δεδομένα και τις νέες τάσεις που αλλάζουν διαρκώς»

Το φετινό επαγγελματικό σεμινάριο συμπίπτει με την συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την ίδρυση της πρώτης εταιρείας του Ομίλου. Από τη σύσταση του μέχρι σήμερα, ο Όμιλος βρίσκεται σε τροχιά οργανικής ανάπτυξης μετρώντας δώδεκα ξενοδοχεία και ένα waterpark, στρατηγικές συνεργασίες με ταξιδιωτικούς κολοσσούς όπως η Tui Group και η Marriot International και εννιακόσιους πενήντα εργαζομένους που είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας των “Xenos Hotels & Resorts”.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.