Μετεκπαίδευση στον τουρισμό- Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

reception desk with antique hotel bell

Ξεκινά την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, η υποβολή των αιτήσεων για την εισαγωγή 590 εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων των τουριστικών κλάδων, στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, για την εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024.


Οι αιτήσεις αφορούν:


• 24 τμήματα, σε 10 πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα (με έδρα την Ανάβυσσο) , Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Λουτράκι (με έδρα την Κόρινθο), Ναύπλιο (με έδρα το Άργος), Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Καλαμάτα.


• 5 ειδικότητες: (α) Υπηρεσία Υποδοχής, (β) Επισιτισμός, (γ) Μαγειρική τέχνη, (γ) Ζαχαροπλαστική τέχνη, (ε) Οροφοκομία


Προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι/ες υποβάλουν την αίτησή τους, ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, από την Τετάρτη 11.10.2023 έως και την Παρασκευή 20.10.2023.


Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση σε δύο (2) πόλεις, επιλέγουν τα αντίστοιχα πεδία στην ηλεκτρονική αίτηση.


Πληροφορίες για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης
• Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση, και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών.
• Απευθύνονται σε εργαζομένους/ες και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι/ες δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης.
• Τα προγράμματα είναι δωρεάν και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική.
• Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες. Περιλαμβάνει έναν θεωρητικό κύκλο μαθημάτων, καθώς και σειρά εργαστηρίων.
• Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι σπουδαστές/τριες δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, το οποίο καθορίζεται και καταβάλλεται από τη Δ.Υ.Π.Α. (Ο.Α.Ε.Δ.).
• Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα και όλα τα εργασιακά προνόμια που απορρέουν από αυτήν, με επαύξηση των μισθολογικών αποδοχών τους.

Επισυνάπτεται η προκήρυξη για την εισαγωγή 590 μετεκπαιδευομένων, στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, για την εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024.


Ακολουθήστε τον σύνδεσμο:
https://diavgeia.gov.gr/doc/93%CE%A0%CE%A8465%CE%A7%CE%98%CE%9F-%CE%96%CE%A9%CE%91

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.