North Events: Ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών σε Νορβηγία & Σουηδία

Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου (ΕΚΤΕ) στο Όσλο,  ο κ. Βασίλης Ζαχαράκης, ιδιοκτήτης του Νυχτέρι Restaurant στη Σαντορίνη, παρουσιάζει τοπικές συνταγές των Κυκλάδων.

Δυναμική παρουσία στην τουριστική αγορά των σκανδιναβικών χωρών επιχειρούν για πρώτη φορά τα νησιά των Κυκλάδων, μέσα από προωθητικές δράσεις της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων ΑΕ (για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού και Εμπορίου (ΕΚΤΕ), που λειτουργεί στη Νορβηγία η εταιρεία North Events. 

Μεταξύ των προωθητικών ενεργειών, που έχουν λάβει χώρα μέχρι τώρα, περιλαμβάνονται:

– Το road show παρουσιάσεων στα στελέχη του μεγαλύτερου tour operator που φέρνει Σκανδιναβούς στην Ελλάδα, τον Apollo Kuoni, με δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας στις 3 Δεκεμβρίου με περίπου 70 εκπροσώπους και travel agents, σε κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Clarion Hotel Royal Christina. Σε όλους δόθηκαν τσάντες με πλούσιο ενημερωτικό – διαφημιστικό υλικό και παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, καθώς και 3 δωρεάν διαμονές σε 3 τυχερούς νικητές που παρέθεσαν τα ξενοδοχεία Hotel Captain Rocks στην Πάρο, το ξενοδοχείο Meltemi και το ξενοδοχείο Agnanti στην Μήλο. 

Ο επιστημονικός συνεργάτης Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Βούρος, ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση των Κυκλάδων, τίμησε τον γενικό διευθυντή του Apollo κ. Leo Berbu, τον υπο-διευθυντή κ. Erik Haug και τον Νο.1 πωλητή του, δίνοντας πολυτελείς εκδόσεις της Aegean Cuisine με την πλούσια γαστρονομική παράδοση των Κυκλάδων. Στους επίσημους προσκεκλημένους αναφέρουμε τον κ. Παναγιώτη Σαμαρά, πρώην εμπορικό ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Νορβηγία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρεσβευτής των Κυκλάδων, κ. Βαγγέλης Νομικός, μόνιμος κάτοικος του Όσλο, με καταγωγή από την Σύρο, συνέβαλε με την ενεργή συμμετοχή του στην παρουσίαση. 

– Η δεύτερη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, στο ελληνικό εστιατόριο Restaurang Tulegarden, όπου οι προσκεκλημένοι ξεπέρασαν τα 80 στελέχη. Όπως και στην παρουσίαση της Νορβηγίας, ο κ. Βούρος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν οι Κυκλάδες ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μία ξεχωριστή ενημέρωση για τον προορισμό της Μήλου ο οποίος είναι νέος προορισμός για τον Apollo που θα ξεκινήσει την ερχόμενη τουριστική σεζόν. Σε όλα τα στελέχη διανεμήθηκαν τσάντες με πλούσιο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό, ενώ και εδώ κληρώθηκαν 3 δωρεάν διαμονές σε 3 τυχερούς νικητές από τα ξενοδοχεία Hotel Silver Rocks στην Πάρο, Hotel Capetan Giorgadas και Hotel Milos στην Μήλο.

Ο αντιπρόεδρος του Apollo Kuoni Σκανδιναβίας κ. Τάκης Φιλιππόπουλος χαιρέτησε την πρωτοβουλία των Κυκλάδων εκφράζοντας την επιθυμία του για τη συνέχιση της προσπάθειας αυτής με παρόμοιες ενέργειες στο εγγύς μέλλον, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο προορισμός των Κυκλάδων είναι ένας ιδιαίτερος τουριστικός προορισμός ο οποίος χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική πωλήσεων, δεδομένου και των δύσκολων αεροπορικών συνδέσεων (2 αεροδρόμια υπάρχουν μόνο στις Κυκλάδες) και των δύσκολων ακτοπλοϊκών συνδέσεων (από άποψη κόστους και δρομολογίων).

Την εκδήλωση τίμησε ο νέος Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Φινλανδίας και Βαλτικών χωρών, κος Θεόδωρος Θαλασσινός και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Σουηδία κ. Σταύρο Σταυράκο.

Επισημαίνεται ότι εκτός από τις παραπάνω παρουσιάσεις, πραγματοποιήθηκε εβδομαδιαία προβολή των νησιών των Κυκλάδων στο Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου με πρόσκληση “φίλων” του Ελληνικού Κέντρου οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του κ. Βασίλη Ζαχαράκη, ιδιοκτήτη του Νυχτέρι Restaurant στη Σαντορίνη, που “ταξίδεψε” τους καλεσμένους στον ιδιαίτερο γαστρονομικό χαρακτήρα των Κυκλάδων με αναφορές όπως στους τρόπους παραγωγής της Σαντορινής τομάτας και της ποικιλίας του Ασύρτικου Σαντορίνης. Στην εκδήλωση παρατέθηκε ελληνικός μπουφές με διάφορα παραδοσιακά εδέσματα, ενώ υπήρχε ελληνική ζωντανή μουσική. Σε όλους δόθηκαν τσάντες με δώρα και ενημερωτικό υλικό για τις Κυκλάδες.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.