Το Πολυτεχνείο τίμησε τον Καθηγητή κ. Κων/νο Γκαραγκούνη

Ο Καθηγητής Κων/νος Γκαραγκούνης μετά τη βράβευσή του

Συντάκτες: 

Τιμητικό Έπαινο για την πολυετή προσφορά του στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου έλαβε πρόσφατα ο Καθηγητής Κων/νος Γκαραγκούνης.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την ίδρυσή της, η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου τίμησε τους αποχωρήσαντες Καθηγητές της για την πολισχιδή και πολυετή προσφορά τους.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γκαραγκούνης, διακεκριμένος επιστήμονας στους τομείς της τεχνικής γεωλογίας , υδρογεωλογίας και γεωθερμίας με βαρύτητα στην αξιοποίηση των θερμομεταλλικών υδάτων, διετέλεσε Καθηγητής της Σχολής για 37 συναπτά έτη.

Παράλληλα, από το 1964 συμβάλλει με το πλούσιο ερευνητικό και επιτελικό του έργο στη σύγχρονη ανάπτυξη του ιαματικού - θεραπευτικού τουρισμού και SPA στη χώρα μας και στην αξιοποίηση και προστασία των φυσικών ιαματικών πόρων.

Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων ΕΟΤ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης το διάστημα 2007-2010.

Έχει εκπονήσει πάνω από 80 μελέτες έργων ιαματικού τουρισμού εκ των οποίων οι κυριότερες έχουν αξιοποιηθεί και λειτουργούν βιώσιμα έως και σήμερα στη χώρα μας όπως στην Αιδηψό (ΕΟΤ, Θέρμαι Σύλλα), στα Καμμένα Βούρλα και στα Μέθανα.

Στο πλαίσιο των ερευνών του Καθηγητή κ. Κων/νου Γκαραγκούνη έχουν εκπονηθεί διδακτορικές διατριβές και διπλωματικές εργασίες των φοιτητών Ε.Μ.Π και του Πανεπιστημίου Αμβούργου.

Έχει βραβευθεί πολλές φορές για την προσφορά του σε Ελλάδα και εξωτερικό μεταξύ των οποίων η Γαλλική Ακαδημία Plame Des Academiques των Παρισίων του έχει απονείμει τον τίτλο Chevalier.

Η βράβευσή του από τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π αποτελεί ,για ακόμη μία φορά, αναγνώριση του πολυετούς έργου του, αποδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες και οι αξίες αμείβονται.

Η τελετή απονομής των τιμητικών επαίνων πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 στο Ορυκτολογικό Μουσείο της Σχολής.