Ταξίδι εξοικείωσης Ελλήνων και Κυπρίων δημοσιογράφων σε Εύβοια και Βοιωτία

Έλληνες και Κύπριοι δημοσιογράφοι στο ταξίδι εξοικείωσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Έλληνες και Κύπριοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να περιηγηθούν στα κυριότερα αξιοθέατα της Εύβοιας και της Βοιωτίας από τις 27 έως 30 Ιουνίου 2024. Το ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ της Κύπρου και τον προϊστάμενο του κ. Πέτρο Σαγάνα ενώ παράλληλα συμμετείχαν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

Οι Κύπριοι και Έλληνες δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν σε Εύβοια & Βοιωτία και επισκέφθηκαν τουριστικούς προορισμούς, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία. Ξεναγήθηκαν στον Όσιο Δαυίδ, το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρέθουσα και το Πολεμικό Μουσείο στην Χαλκίδα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας και την Μονή του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας. Γεύτηκαν τοπικά προϊόντα γνωρίζοντας ταυτόχρονα, από πρώτο χέρι μέσω των παραγωγών, και την διαδικασία παραγωγής αυτών, ταξίδεψαν στον χώρο και στον χρόνο, στις μοναδικές ομορφιές του τόπου αλλά και στην ιστορία και τον πολιτισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Φανή Παπαθωμά, δήλωσε σχετικά: «συνεχίζοντας την συστηματική και αποδοτική δουλειά των τελευταίων χρόνων με την αγορά της Κύπρου και έχοντας πάντα την αμέριστη συμπαράσταση και άψογη συνεργασία με τον ΕΟΤ της Κύπρου και τον διευθυντή του Πέτρο Σαγάνα, δημιουργήσαμε τις ιδανικότερες προϋποθέσεις για την επίσκεψη αντιπροσωπείας ομάδας εκ των μεγαλύτερων μέσων της χώρας, με την ταυτόχρονη παρουσία καταξιωμένων Ελλήνων δημοσιογράφων, προκειμένου να καταγραφεί και στην συνέχεια να προβληθεί στο κοινό της Κύπρου αλλά και της χώρας μας , μέρος των πιο δυνατών «εμπειριών» που μπορεί να απολαύσει κάποιος ερχόμενος στον τόπο μας.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.