Ειδήσεις

Το Σάββατο το τελευταίο “αντίο” στον Περικλή Λύτρα

pericles-lytras-photo600

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11.00, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών,θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του Καθηγητή Περικλή Λύτρα που “έσβησε” ξαφνικά πριν από δύο μέρες.

Ο Περικλής Λύτρας γεννήθηκε το 1953, σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι.

Ήταν Δρ Κοινωνιολόγος-Ψυχολόγος, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρώην αντιπρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας.

Συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων, επιμελητής πολλών ελληνικών και ξενόγλωσσων τόμων, αρθρογράφος τουριστικών περιοδικών και εκδότης δύο επιστημονικών περιοδικών με σύστημα κριτών στον Τουρισμό και στη Διοίκηση και Οικονομία.

Διετέλεσε επί δύο θητείες Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και κατ΄ επανάληψη Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, Μέλος του 7μελούς αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου του «Συνδέσμου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών», Ειδικός Επιστήμονας (Π.Δ. 407) του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (FIJET),Αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (OMJET), Πρόεδρος των Ελλήνων Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (ΕΑΨ) επί 11 συνεχή έτη, Καθηγητής της Σχολής Ικάρων της Π.Α. επί πολλά έτη, συνεργάτης της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης της ΕΤ1, κ.ά.

Έχει τιμηθεί και βραβευθεί για το όλο επιστημονικό, συγγραφικό και σωματειακό-κοινωνικό του έργο από εκπαιδευτικούς, τουριστικούς, αθλητικούς και εκδοτικούς φορείς,

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

“Με βαθιά οδύνη ανακοινώνεται στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο αδόκητος θάνατος του Καθηγητή Περικλή Λύτρα, Αν. Κοσμήτορα της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Προέδρου του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Ιδρύματος και Διευθυντή του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό», που οργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.”

Θέσπιση ετήσιου βραβείου από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”

Εις μνήμης του εκλιπόντος, το Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, θεσμοθέτησε ετήσιο βραβείο «ΠΕΡΙΚΛΗ ΛΥΤΡΑ», που θα απονέμεται σε νέους που πρωτοπορούν στον τομέα της.

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.