Τουριστικό Εργαστήρι

Έρευνες

Αμερικανοί τουρίστες: Οι νεαροί YOLO και οι αποφασιστικοί ταξιδιώτες της τρίτης ηλικίας

Ταξίδια εντός της χώρας προτιμά η πλειονότητα των Αμερικανών τουριστών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Expedia® Media Solutions.

Έρευνες

Αθήνα: Αύξηση της ζήτησης - μείωση της ικανοποίησης των επισκεπτών

Ιδιαίτερη δυναμική επιδεικνύει ο τουρισμός στην Αθήνα και κυρίως η ζήτηση για τα ξενοδοχεία. Ωστόσο, το επίπεδο ικανοποίησης των επισκεπτών μειώνεται με τα θέματα καθαριότητας και ασφάλειας να βρίσκονται στην κορυφή των "παραπόνων" τους.

Σεμινάρια

Πώς να βελτιώσετε το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών σας - Δωρεάν webinar από τη Review Pro

Δωρεάν webinar της Review Pro στις 28 Νοεμβρίου αναμένεται να ενημερώσει τους ξενοδόχους για τα απαραίτητα εργαλεία μέτρησης της ικανοποίησης των πελατών τους.

Σεμινάρια

Σεμινάριο Health & Safety στα ξενοδοχεία από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου (ΣΔΞΡ) διοργανώνει 2ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Health&Safety στα Ξενοδοχεία» για τα μέλη του που θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους πάνω στο θέμα Υγιεινής και Ασφάλειας στις Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Στατιστικά

UNWTO: Πάνω από 500 εκ.τουρίστες διεθνώς το α' εξάμηνο του 2017

Η δυναμικότερη χρονιά των τελευταίων επτά ετών εξελίσσεται για το διεθνή τουρισμό το 2017, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

MOOC

Δωρεάν μαθήματα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ (The University of Qeensland) παρέχει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων.

Στατιστικά

SETE Intelligence: Αύξηση διεθνών αφίξεων το Σεπτέμβριο

Αύξηση των διεθνών αφίξεων σημειώθηκε το Σεπτέμβριο στα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ. 

Έρευνες
Χώρος εργασίας με θέα θάλασσα

Επαγγελματικά ταξίδια: Ασφάλεια και ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής (Έρευνα)

Η ποιότητα ζωής καθώς και οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κατά το ταξίδι του είναι ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο επαγγελματία που ταξιδεύει για δουλειές.

Βιβλία
Εξώφυλλο βιβλίου για βιώσιμο τουρισμό

Βιώσιμος Τουρισμός σε ένα πεπερασμένο πλανήτη (Βιβλίο)

Ένα νέο βιβλίο για τη διαχείριση του βιώσιμου τουρισμού από την Μέγκαν Έπλερ Γουντ (Megan Epler Wood).

Στατιστικά

Τράπεζα της Ελλάδος: Με διψήφια αύξηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις ο Αύγουστος

Αυξημένες κατά 16,4% εμφανίζονται οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στατιστικά
Η πόλη της Λισαβόνα στην Πορτογαλία

Ευρωπαϊκή Ένωση: +8% περισσότερες αφίξεις το α' εξάμηνο 2017

Περισσότερες από 17 εκ. διεθνείς αφίξεις υποδέχθηκαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). Στο 7% η αύξηση για την Ελλάδα.

MOOC

Πώς να γίνεις επιχειρηματίας - Δωρεάν μαθήματα από το ΜΙΤ

Θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Δωρεάν διαδικτυακό μάθημα του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου MIT δείχνει τον τρόπο