Υπουργείο Τουρισμού στο Ριάντ: Συνέδριο ‘Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις’ με Σημαντικές Συναντήσεις για την Τουριστική Συνεργασία

Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού στο Ριάντ: Συνέδριο 'Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις' με Σημαντικές Συναντήσεις για την Τουριστική Συνεργασία

Το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε ενεργά στο διήμερο συνέδριο με θέμα “Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις”, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) και του Υπουργείου Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Στην εκδήλωση, η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, εκπροσωπήθηκε από τον σύμβουλό της, κ. Κωνσταντίνο Ζήκο, ο οποίος συναντήθηκε με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργού Τουρισμού κ. Ahmed Al Khateeb, του Υπουργού Επενδύσεων κ. Khalid Al Faleh, και της Υφυπουργού Τουρισμού, πριγκίπισσας, Haifa Al Saud. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, συζητήθηκε η προώθηση της συνεργασίας και η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική συμμετοχή σε αυτό το συνέδριο αποτελεί συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Σαουδαραβικής Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο υπεγράφη από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη το 2014.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 500 κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι υπουργείων Τουρισμού και εμπειρογνώμονες από 120 χώρες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, ανακοίνωσε τη νέα καμπάνια και πρωτοβουλία με τίτλο “Tourism Opens Minds”.

Με τον γενικό γραμματέα συναντήθηκε ο κ. Ζήκος και συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει διάσκεψη με την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη ώστε να οριστικοποιηθεί και πρόταση για διοργάνωση στην Ελλάδα την άνοιξη 2024 ημερίδας με την συνεργασία Π.Ο.Τ και Υπουργείου Τουρισμού.

Από τις συζητήσεις στις συναντήσεις που έγιναν παρουσία και του Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ κ. Αλέξη Κωνσταντοπούλου και από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στο συνέδριο επιβεβαιώθηκε η ισχυρή υποστήριξη της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, σε μια δυναμική επιστροφή μετά την πανδημία ενώ τονίστηκε η σημασία του να ανοίξουν νέοι ορίζοντες για τον τουρισμό και επενδύσεις με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.