Επιστήμη & Μαγειρική: Δωρεάν μαθήματα από το Harvard

kitchen-pixabay_640

Τι σχέση έχει η μαγιονέζα με τους νόμους της φυσικής και της χημείας; Διάσημοι σεφ και ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Havard) αποκαλύπτουν τα μυστικά της μοριακής κουζίνας. 

Το δωρεάν online πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να πειραμαστιστούν με τη μοριακή κουζίνα και να μάθουν τα μυστικά της.

Μετατρέψτε την κουζίνα σας σε εργαστήριο μαγειρικής και μάθετε:

  • τις βασικές αρχές της φυσικής και της χημείας που διέπουν τις τεχνικές μαγειρέματος της υψηλής κουζίνας.
  • πώς οι σεφ χρησιμοποιούν ένζυμα για να παρασκευάσουν φαγητά με τρόπο που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν αδύνατο. 
  • πως να χρησιμοποιούν επιστημονικές μεθόδους για επιτυχημενες συνταγές και τρόπους βελτίωσής τους. 
  • πως να σκέφτονται ως σεφ και επιστήμονες ταυτόχρονα.

 Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο σύνδεσμο: https://www.edx.org/course/science-cooking-physics-food-harvardx-spu27-2x

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.