Έλενα Σεργκέεβα – Μαρίζα Τεχάδα: Το ταξιδιωτικό blogging έχει τεράστιες προοπτικές

TBG launch_Elena Sergeeva and Marissa Tejada600

Δύο κορίτσια με «πάθος για το ταξιδιωτικό blogging»  γνωρίστηκαν στο TBEX 2014 στην Αθήνα και αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους για να δημιουργήσουν το πρώτο δίκτυο ταξιδιωτικών bloggers στην Ελλάδα.

 

Το ταξιδιωτικό blogging είναι ένα σχετικά νέο επάγγελμα αλλά με τεράστιες προοπτικές στον κλάδο, όπως αναφέρουν.

Η αναζήτηση πραγματικών εμπειριών από τους σύγχρονους ταξιδιώτες ενισχύει τα ταξιδιωτικά blogs και τις κοινοποιήσεις τους στα social media καθώς λειτουργούν περισσότερο ως επικοινωνία από στόμα σε στόμα (word of mouth) με προφανή επίδραση στους υποψήφιους ταξιδιώτες.

Η Έλενα και η Μαρίζα μιλούν στο Tourism Press για την απόφασή τους να ξεκινήσουν το δίκτυο Travel Bloggers Greece καθώς και για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι ελληνικοί προορισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Από την πρώτη συνάντηση των Travel Bloggers Greece


Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του Travel Bloggers Greece;

Και οι δύο είχαμε πάθος για το ταξιδιωτικό blogging που θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό ξεκίνημα. Ως bloggers με έδρα την Ελλάδα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ιδανικό να μπορέσουμε να συνδεθούμε με άλλους bloggers με το ίδιο πάθος με εμάς, που ζουν επίσης στην Ελλάδα και τους αρέσει να γράφουν για ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς καθώς και για τον ελληνικό πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι με οργανωμένη συνεργασία και δικτύωση θα μπορούσαμε να μάθουμε  ο ένας από τον άλλον με πάρα πολλούς τρόπους.

Ποιο είναι το όραμά σας για το Travel Bloggers Greece;

Να χτίσουμε ένα τοπικό δίκτυο με τους καλύτερους bloggers που καλύπτουν τους ελληνικούς προορισμούς. Το TBG είναι ο επαγγελματικός σύνδεσμος μεταξύ των καλύτερων ταξιδιωτικών bloggers στην Ελλάδα και των εκπροσώπων ταξιδιωτικών προορισμών της χώρας και των επιχειρήσεων που λειτουργούν σε αυτούς. Με τη συνεχή διευκόλυνση των θετικών επαγγελματικών σχέσεων, στοχεύουμε στην άνοδο του επιπέδου του ταξιδιωτικού blogging στην Ελλάδα προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Πώς οι τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να εμπλακούν στο TBG; Τι οφέλη θα αποκομίσουν;

Με το να οργανώνουν ταξίδια εξοικείωσης (fam trips), οι τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς θα προβάλλουν τους προορισμούς τους στους ταξιδιωτικούς bloggers, οι οποίοι θα γράφουν γι’ αυτούς και θα μοιράζονται αυτές τις μοναδικές εμπειρίες με τον κόσμο. Οι τοπικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να δουν να γράφονται αναρτήσεις για αυτές, οι οποίες θα κοινοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και θα αναζητούνται από ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για μία επιχείρηση να προωθηθεί στους μεμονωμένους ταξιδιωτικούς bloggers που παρακολουθούν και γράφουν για το ελληνικό ταξίδι.    

Αυτό που κάνει ιδιαίτερο το TBG αποτελεί το γεγονός ότι είμαστε ένα δίκτυο από bloggers που πιστεύουν σε υψηλές προδιαγραφές, ηθική και ποιοτικό περιεχόμενο. Όταν οι επιχειρήσεις επικοινωνούν με ένα μέλος του TBG, επικοινωνούν με έναν από τους καλύτερους bloggers στην Ελλάδα.  Επίσης, με τη δημιουργία σχέσεων –ένας προς ένα- μεταξύ των επιχειρήσεων και των bloggers, θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μαζί τους στο μέλλον για παροχή εκπτώσεων σε ατομικά ταξίδια, ευκαιρίες για χορηγίες και πολλά άλλα. Γνωρίζουμε ότι διαφορετικοί bloggers είναι κατάλληλοι για διαφορετικά ταξιδιωτικά brands κι έτσι παρέχουμε υποστήριξη στους φορείς και τις επιχειρήσεις ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη σχέση τους με το δίκτυό μας – μία σχέση οφέλιμη για όλους όσοι εμπλέκονται!

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία τέτοια πρωτοβουλία;

Το ταξιδιωτικό blogging είναι ένα σχετικά νέο επάγγελμα. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι έχει τεράστιες προοπτικές στον κλάδο των ταξιδιών. Οι ταξιδιώτες αγαπούν να μαθαίνουν για πραγματικές εμπειρίες με φρέσκια προοπτική και μοναδικές φωνές που ξεπερνούν τα παραδοσιακά μέσα. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, ως ένας από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, είναι κατάλληλη για να υποστηρίξει την ανάδειξη του blogging σε ένα νέο επίπεδο. Το TBG στοχεύει στο να συνδέσει bloggers, συντάκτες και φωτογράφους που πιστεύουν στη δημοσίευση ποιοτικού περιεχομένου σχετικά με τις ελληνικές ταξιδιωτικές τους εμπειρίες.

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός δυνατού και ποιοτικού δικτύου που θα προωθήσει την Ελλάδα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία διοργάνωσης ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) για το 2015 σε διάφορους ελληνικούς προορισμούς, με στόχο να έρθουμε κοντά με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου. Πρόκειται για μία ομαδική προσπάθεια.  Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη δημιουργία ενός δικτύου, για το οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι!

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.