Ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον πολιτισμό και τον τουρισμό Βραζιλίας- Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

brazil-notio-aigaio-skagias

Τη Μύκονο και τη Δήλο επισκέφθηκε, πρόσφατα, ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα, κ. Cesario Melantonio Neto, στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας που αναπτύσσονται μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο Πρέσβης της Βραζιλίας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Στέλιου Μπρίγγου να επισκεφτεί τα δύο νησιά, ώστε να διαπιστώσει από κοντά το ευρύ φάσμα των συνεργασιών τόσο σε Τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

Στην ατζέντα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο, παρουσία του Ambassador του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου της Ν. Υόρκης, κ. Κώστα Σκαγιά και του Επίτιμου Προξένου της Βραζιλίας στις Κυκλάδες, κ. Νίκου Παπούδου, τέθηκαν οι φιλικές σχέσεις της Ελλάδος και Βραζιλίας, η αδελφοποίηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την νησιωτική περιφέρεια Σάντα Καταρίνα αλλά και των νησιωτικών Δήμων της Μυκόνου και της Φλοριανόπολις, πρωτεύουσα της πολιτείας, που μάλιστα έχει ιδρυθεί από Καστελοριζιούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έθεσε στην κορυφή της συζήτησης την προοπτική της αδελφοποίησης, καθώς οι δύο περιοχές μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά. Η Σάντα Καταρίνα αποτελεί νησιωτική Περιφέρεια με πληθυσμό 6.3 εκ, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα Τουριστικά κέντρα της Βραζιλίας και πόλο έλξης διασημοτήτων από όλο τον κόσμο.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μπρίγγος, δήλωσε : «Οι βασικές αξίες της φιλίας, της συνεργασίας και της αμοιβαίας ευαισθητοποίησης μεταξύ των δύο λαών μπορούν να βρουν εφαρμογή σ’ ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων και μπορεί να προσφέρουν πολλά οφέλη στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Η συμμετοχή Θεσμών και πολιτών είναι απαραίτητη για την επίτευξη μίας διαχρονικής συνεργασίας που θα αδελφοποιήσει τους λαούς των περιοχών μας. Μάλιστα δράσεις και συνεργασίες στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες αλλά και αμοιβαίες συνεργασίες στις κοινωνικές υπηρεσίες μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματική ανάπτυξη των κοινωνιών μέσα από την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και οριοθέτηση κοινών στόχων».

Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, με δηλώσεις του στο Tourism Press, τόνισε τις προοπτικές που ανοίγονται από την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας και της Βραζιλίας.

Κυρίως όσον αφορά τον τουρισμό, ο κ. Μπρίγγος ανέφερε ότι τη φετινή χρονιά οι Βραζιλιάνοι τουρίστες αυξήθηκαν εντυπωσιακά σε Μύκονο και Σαντορίνη. Φέτος επισκέφθηκαν τα δυο νησιά πάνω από 100.000 Βραζιλιάνοι, τη στιγμή που το ίδιο διάστημα πέρσι ήρθαν μόλις 68.000.

Η επίσκεψη του Πρέσβη της Βραζιλίας σε Μύκονο και Δήλο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα και κινούνται προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της δυναμικής αυτής αγοράς. Πριν από ενάμιση μήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το τοπικό κοινοβούλιο της Σάντα Καταρίνα όπου και έθεσε το αίτημα της αδελφοποίησης, επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα στις 05 Σεπτέμβρη καλεσμένος του Πρέσβη για τον εορτασμό του Brazilian National Day, ενώ προσκάλεσε στην Σίφνο την Πρεσβεία της Βραζιλίας στο φεστιβάλ γαστρονομίας του Τσελεμεντέ.

Παρών στην συνάντηση και ο Ambassador του Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου Εμπορίου της Ν. Υόρκης, κ. Κώστας Σκαγιάς ο οποίος δήλωσε ότι « Στόχος μας, ως τοπική κοινωνία, είναι να προσφέρουμε τις προϋποθέσεις εκείνες μίας καινούργιας συνεργασίας, να ανοίξουμε τον δρόμο σε μία νέα αγορά, ανεκμετάλλευτη μέχρι και σήμερα που μπορεί να προσφέρει νέες προοπτικές. Ούτως ή άλλως η Βραζιλία, η ισχυρότερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει διαχρονικές σχέσεις φιλίας με την Μύκονο και τις Κυκλάδες».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.