Ανοιχτές οι αιτήσεις για το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στον Αειφόρο Τουρισμό

Το νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Sustainable Tourism Development: Cultural Heritage, Environment, Society” εγκαινιάζουν ως μία διεθνή ακαδημαϊκή συνεργασία, τα τμήματα «Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας», «Γεωγραφίας» και «Πληροφορικής και Τηλεματικής» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, το Τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το «Institute de Researche et d’ Études Supérieures du Tourisme» του Πανεπιστημίου Paris I – Panthéon Sorbonne (IREST).

Το πρόγραμμα θέτει στο επίκεντρο την παροχή ειδίκευσης υψηλού επιπέδου, για επαγγέλματα που σχετίζονται με την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και την Προβολή και Διαχείριση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Ειδικότερα, στοχεύει στην εξειδικευμένη κατάρτιση των μεταπτυχιακών φοιτητών σε θέματα που σχετίζονται με:

•  Την Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού
•  Τα Πεδία Σύνδεσης Πολιτισμού και Τουρισμού
•  Τον Πολιτισμικό Τουρισμό
•   Το Μάνατζμεντ και το Μάρκετινγκ της Πολιτισμικής Κληρονομιάς
•  Την Ανάπτυξη και Διαχείριση των Τουριστικών Προορισμών
•  Την Οικονομία του Τουρισμού
•   Την Προστασία του Περιβάλλοντος σε Τουριστικές Περιοχές

Το Π.Μ.Σ. είναι πλήρους φοίτησης με διάρκεια 12 μηνών. Αποτελείται από δύο εντατικά εξάμηνα κατά τη διάρκεια των οποίων λαμβάνουν χώρα θεωρητικά και σεμιναριακά μαθήματα καθώς και διαλέξεις, που καλύπτουν το ευρύ φάσμα του Μάνατζμεντ του Τουρισμού και της Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται μέσω πρακτικής άσκησης και εκπόνησης διπλωματικής εργασίας.

Οι καθηγητές του προγράμματος προέρχονται και από τα τρία Πανεπιστήμια. Επιπλέον, όλα τα μαθήματα διεξάγονται στα αγγλικά και πραγματοποιούνται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 8 Σεπτεμβρίου. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.