Αυτά είναι τα πέντε ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2015

amangiri-hotel1web

Η διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία αυτά κοστίζει όσο περίπου 4 μηνιάτικα (βασικός μισθός) και προφανώς όσοι τα επιλέγουν δεν ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλόμισθων.

Τα ξενοδοχεία που ανήκουν στην κατηγορία των πιο ακριβών στον κόσμο για την τρέχουσα χρονιά, ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια της κατασκευής τους και τη μαγευτική θέα. 

Χτισμένα σε φαράγγια, σε γραφικά ψαροχώρια, σε κοσμοπολίτικα θέρετρα καθώς και στα μυστηριώδη νησιά του Πάσχα στη Χιλή, τα πιο ακριβά ξενοδοχεία στον κόσμο αναδείχθηκαν μέσα από την έρευνα της πλατφόρμας Luxury-Hotels επειτα από σύγκριση τιμών για ένα στάνταρ διπλό δωμάτιο την υψηλή περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου 2015. 

Από τη λίστα με τα 20 πιο ακριβά, επιλέξαμε τα πέντε πρώτα και τα παρουσιάζουμε:

1. Θέα στο Κάνυον Πόιντ

Με 1.800 δολάρια τη βραδιά, το ξενοδοχείο Amangiri, της αλυσίδας Aman Resorts, κατατάσσεται, σύμφωνα με την έρευνα της Luxury Hotel, το ακριβότερο του κόσμου. Βρίσκεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Γιούτα, μέσα σ’ ένα θεαματικό φαράγγι, στην περιοχή του Κάνυον Πόιντ. Είναι χτισμένο σε μία έκταση 600 στρεμμάτων, με μινιμάλ αρχιτεκτονική και θέα στους πολύχρωμους σχηματισμούς των βράχων του φαραγγιού. 

Πηγή φωτό: http://www.amanresorts.com/

 

2.  Στη Σμαραγδένια ακτή της Σαρδηνίας

Κι αν η Γιούτα πέφτει κάπως μακριά για εμάς τους Ευρωπαίους, με 1.789 δολάρια τη βραδιά μπορεί κανείς να απολαύσει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο Cala di Volpe, κοντά στη Σμαραγδένια ακτή στη Σαρδηνία.Το ξενοδοχείο είναι το δεύτερο πιο ακριβό στον κόσμο και φημίζεται για το καπαπληκτικό τοπίο στο οποίο είναι χτισμένο. 

Πηγή φωτό: http://www.caladivolpe.com/

3. Μυστήριο στη μέση του Ειρηνικού

Για τους πιο τολμηρούς και μυστηριώδεις, υπάρχει το ξενοδοχείο Explora Rapa Nui στο Νησί του Πάσχα στη Χιλή που με 1.733 δολάρια τη βραδιά κατατάσσεται στην 3η θέση.  Η λέξη “Rapa Nui” σημαίνει Νησί του Πάσχα στην τοπική διάλεκτο, κι έτσι το ομώνυμο ξενοδοχείο, πέρα από την ηρεμία και την απομόνωση που προσφέρει, προτρέπει τους πελάτες του να εξερευνήσουν το νησί και να ανακαλύψουν τα μυστικά του αινιγματικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε αιώνες πριν.  

Πηγή φωτό:http://www.explora.com

 

4. Στη Γαλλική Ριβιέρα

Δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί στην παρούσα λίστα η κοσμοπολίτικη Γαλλική Ριβιέρα. Το ξενοδοχείο Cap Estel, που θυμίζει περισσότερο μεγαλοπρεπές ανάκτορο,  είναι το 4ο πιο ακριβό ξενοδοχείο στον κόσμο με 1.679 δολάρια τη βραδιά.

Πηγή φωτό: http://www.capestel.com/

5. Χαβανέζικη πολυτέλεια

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται άλλο ένα ξενοδοχείο από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Montage Kapalua Bay στο Μάουι της Χαβάης, το οποίο χρεώνει 1.554 δολάρια τη βραδιά. Πρόκειται για ένα συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων και κατοικιών με ένα έως τέσσερα υπνοδωμάτια το κάθε ένα, εξοπλισμένα με κουζίνα, καθιστικό και φυσικά μία απίστευτα μαγευτική θέα στον ομώνυμο κόλπο. 

Πηγή φωτό:http://www.montagehotels.com/kapaluabay/

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.