Γαλάζια σημαία για την παραλία του Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

wyndham_grand_crete_mirabello_bay_-galazia-simaia

Η παραλία του νέου ξενοδοχείου Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στο Νομό Λασιθίου στην Κρήτη, βραβεύτηκε με την Γαλάζια Σημαία καθώς πληρούσε όλα τα απαραίτητα κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος, όπως την καθαριότητα, την υποδομή, τις εγκαταστάσεις της παραλίας, αλλά κυρίως την ασφάλεια και την άνεση των λουόμενων.  Η έπαρση της Γαλάζιας σημαίας πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή κο Άρη Μουστάκα και από την ομάδα του ξενοδοχείου.

Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 45 χώρες σήμερα, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες παραλίες και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις παραλίες και μαρίνες που βραβεύονται.

Η ΕΕΠΦ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης) χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των παραλιών της Ελλάδας από το 1992. Το 2019 η Ελλάδα έχει 515 βραβευμένες παραλίες, 15 μαρίνες και 4 σκάφη αειφόρου τουρισμού που κέρδισαν τη “Γαλάζια Σημαία.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay αποτελεί ένα full-service παραθαλάσσιο Resort και προορισμό συνεδρίων, ιδανικά τοποθετημένο λίγα μόλις λεπτά από τον Άγιο Νικόλαο στη διάσημη περιοχή της Ελούντα στην Κρήτη. Διαθέτει 311 δωμάτια, πάνω από 1800 τ.μ.  χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων, 5 εστιατόρια και 5 μπαρ σε μοναδικές τοποθεσίες, πισίνες, σπα, γυμναστήριο, ποικιλία αθλητικών εγκαταστάσεων όπως γήπεδα τένις, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ στην παραλία καθώς επίσης μίνι κλαμπ για τα παιδιά και μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ. Όλα αυτά σε μία μοναδική τοποθεσία πάνω σε 2 από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης 40 λεπτά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.