Τάσεις

Για ποιούς λόγους ταξίδεψαν οι Ευρωπαίοι το 2016

blonde-girl-walking-alone-on-san-francisco-streets-picjumbo-com-web

Πηγή φωτογραφίας: picjumbo.com


 

Αλλαγή στις συνήθειες των Ευρωπαίων το 2016 κατέγραψε το World Travel Monitor® , της εταιρείας μελετών IPK International.

Δεδομένων των τρομοκρατικών ενεργειών που έπληξε τουριστικούς προορισμούς της Γηραιάς Ηπείρου και την Τουρκία, οι Ευρωπαίοι στράφηκαν προς περισσότερο ασφαλείς κοντινούς προορισμούς την προηγούμενη χρονιά, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος.

Το πρώτο οκτάμηνο του 2016, σημειώθηκε αύξηση στα ταξίδια των Ευρωπαίων κατά 2,5%. Περισσότεροι Πολωνοί και Ιρλανδοί ταξίδεψαν το 2016, σημειώνοντας αύξηση 7% και ακολούθησαν Βρετανοί, Ολλανδοί, Δανοί και Ισπανοί με αύξηση 6%. Στη Γερμανία ο εξερχόμενος τουρισμός αυξήθηκε κατά 4%.

Παρά το γεγονός ότι αύξησαν ελαφρώς την παραμονή τους σε έναν προορισμό (πάνω από 8 νύχτες), οι δαπάνες τους παρέμειναν στα 910 ευρώ ανά ταξίδι. Σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός κατά 10% περισσότεροι Ευρωπαίοι επέλεξαν να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς, επιλέγοντας τη φιλοξενία των οικείων τους από ένα τουριστικό κατάλυμα.

Τα city breaks και οι εκδηλώσεις ήταν οι λόγοι που πάνω από το 15% των Ευρωπαίων ταξίδεψε εκτός συνόρων. Κατά 15% αυξήθηκαν τα city breaks και κατά 6% οι εκδηλώσεις.

Στασιμότητα έδειξαν  τα ταξίδια σε ηλιόλουστες παραθαλάσσιες περιοχές (μοντέλο ήλιος – θάλασσα) ενώ σε πτώση βρέθηκαν τα ταξίδια περιήγησης (-5%), στην εξοχή (-8%) και σε ορεινούς προορισμούς (-8%).

Οι τάσεις αυτές αναμένεται να συνεχιστούν και το 2017 ενώ παράλληλα χώρες όπως η Ιρλανδία, η Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν περισσότερο την εμπιστοσύνη τους στα ταξίδια, σύμφωνα με IPK Travel Confidence Index. 

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.