ΕΞΘ: Στόχος μας οι Ινδοί τουρίστες

Τις δυνατότητες που έχει η Θεσσαλονίκη να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τουρίστες από μακρινούς προορισμούς παρουσίασαν σε Ινδούς tour operators η Διοίκηση και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν επισκέπτες από την αχανή ασιατική αγορά. 

Το τουριστικό πρακτορείο ASIT και η Turkish Airlines οργάνωσαν ταξίδι εξοικείωσης για 11 tour operators από την Ινδία, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη για διασκέδαση, αγορές, πολιτισμό και ψυχαγωγία, να μάθουν για τις άριστες συνθήκες διαμονής και να ανακαλύψουν τα μυστικά της μακραίωνης ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Αυτή την προσπάθεια αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, θεωρώντας πως μπαίνουν έτσι οι βάσεις για την προσέλκυση Ινδών τουριστών και γίνεται ακόμα ένα βήμα διαφήμισης της πόλης στη μακρινή Ασία.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Anatolia η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού ταξιδιωτικού προορισμού και δόθηκε η ευκαιρία στους Ινδούς να λύσουν όλες τους τις απορίες. Δύο ήταν τα κύρια σημεία για τα οποία οι Ινδοί έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το πρώτο ήταν η εύκολη πλέον μετάβαση στη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης με τις Τουρκικές Αερογραμμές και μάλιστα σε καθημερινή βάση και το δεύτερο, ο μεγάλος θαυμασμός τους για την ιστορία της Μακεδονίας που προσφέρεται απλόχερα σε κάθε γωνιά της πόλης, στην κοντινή Βεργίνα και την Πέλλα.

Περίπου είκοσι ξενοδόχοι και διευθυντές ξενοδοχείων – μέλη της ΕΞΘ συμμετείχαν στο workshop που ακολούθησε, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες φιλοξενίας, διαμονής, αλλά και διατροφής. Οι Ινδοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις διατροφικές τους συνήθειες και είναι πολύ απαιτητικοί στο μαγείρεμα των καθημερινών τους μενού, τα οποία και παρασκευάζονται με ξεχωριστό τρόπο. Έλκονται επίσης από τις φυσικές ομορφιές, τον ήλιο και τη θάλασσα και αγαπούν τη νυχτερινή διασκέδαση. Οι Ινδοί tour operators έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για πραγματοποίηση ταξιδίων κινήτρων (incentive trips) και για συνεδριακό τουρισμό.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Media India Group» και στην Ινδή δημοσιογράφο κα Κριστίν Ναϊάγκαμ που συνόδευε το γκρουπ, στο οποίο συμμετείχε και στέλεχος της Turkish Airlines από το γραφείο της εταιρείας στην Ινδία. «Παρουσιάσαμε το προφίλ της Θεσσαλονίκης που ήταν παντελώς άγνωστο στην αγορά της Ινδίας. Όσον αφορά τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η Θεσσαλονίκη στον τουρισμό, οι επισκέπτες μας έμειναν έκπληκτοι από το ότι η πόλη μας μπορεί και συνδυάζει τόσα πολλά πράγματα», σημείωσε ο κ. Θωμόπουλος.

Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια Ινδοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό και παρ΄ όλο που έχουν ακούσει για την ιστορία της Ελλάδας και έλκονται από την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέχρι τώρα κυρίως λόγω απουσίας αεροπορικής διασύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, πόλεων που βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά όπως το Νέο Δελχί, η Βομβάη και η Καλκούτα, η περιοχή μας δε βρισκόταν στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος για τους Ινδούς.

Οι Ινδοί ταξιδεύουν συχνά στην Ευρώπη είτε για τουρισμό, είτε για επιχειρηματικούς λόγους. Προτιμούν τα all inclusive πακέτα και λατρεύουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη για χαλαρωτικές διακοπές σε πολυτελή θέρετρα. Σκοπός της ΕΞΘ είναι να τοποθετηθεί και η Θεσσαλονίκη σε συνδυαστικά ταξιδιωτικά πακέτα για Ινδούς, μαζί με την Αθήνα ή την Κωνσταντινούπολη για 12 μήνες το χρόνο.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.