Ευρωπαϊκή Ένωση: +8% περισσότερες αφίξεις το α’ εξάμηνο 2017

lisbon-city-european-union-audiovisual-services-web

Περισσότερες από 17 εκ. διεθνείς αφίξεις υποδέχθηκαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). Στο 7% η αύξηση για την Ελλάδα.

Συνολικά, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχθηκαν περίπου 231 εκ. διεθνείς αφίξεις, 8% περισσότερες από το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Οι 14 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσαν διψήφιο ποσοστό αύξησης των αφίξεων.  

Θετικό είναι και το πρόσημο στις τουριστικές εισπράξεις καθώς 5 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων με τα περισσότερα έσοδα το διάστημα Ιανουαρίου -Ιουνίου 2017. Συγκεκριμένα, η Ισπανία σημείωσε 12% αύξηση στα έσοδα και ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με 11%. Η Γαλλία (+8%), η Γερμανία (+4%) και η Ιταλία (+3%) σημείωσαν επίσης θετικό πρόσημο στα έσοδα. 

Αύξηση παρατηρήθηκε και στις τουριστικές δαπάνες των κύριων αγορών εξερχόμενου τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γερμανία, που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού διεθνώς, σημείωσε αύξηση της τάξης του 3% στις τουριστικές δαπάνες μέσα στον Ιούνιο. Σημαντική ήταν η αύξηση των δαπανών των Βρετανών και Γάλλων τουριστών που κυμάνθηκε στο 8% και 11% αντίστοιχα ενώ οι Ιταλοί σημείωσαν αύξηση 5% στις τουριστικές τους δαπάνες το πρώτο εξάμηνο του 2017. 

Ελλάδα +7% στις διεθνείς αφίξεις το α’ εξάμηνο του 2017

Οι 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νότια και Μεσογειακή πλευρά σημείωσαν διψήφια αύξηση στις διεθνείς αφίξεις το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Η Πορτογαλία σημείωσε αύξηση της τάξης του 13%  και η Ισπανία 11% με μεγάλα ποσοστά αφίξεων να είναι από μακρινές αγορές εξερχόμενου τουρισμού.

Ιταλία και Ελλάδα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 7% η κάθε μία ενώ οι προορισμοί των Βαλκανίων όπως η Κροτία και η Σλοβενία σημείωσαν αύξηση 25% και 19% αντίστοιχα όπως και η Μάλτα και η Κύπρος με 19% και 15% αντίστοιχα.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.