Ζάκυνθος: Με 18,30% αύξηση στις αφίξεις ο Σεπτέμβριος 2016

zakynthos_island_greece

Σημαντική αύξηση στις αφίξεις παρουσίασε ο μήνας Σεπτέμβριος με 18,30%, διαμορφώνοντας τα αποτελέσματα του πρώτου 9μηνου της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Ζάκυνθο, στο 10,23%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η κα Χριστίνα Τετράδη, Οικονομική Επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά. 

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας της τουριστικής σαιζόν, που βλέπουμε μεγάλη αύξηση σε επίπεδο αφίξεων, κάτι όμως που δεν αντικατοπτρίζεται και στα έσοδα. Οι πιο σημαντικοί λόγοι για το γεγονός αυτό είναι ότι, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς κινήθηκε με κρατήσεις τελευταίας στιγμής “last minute” με μειωμένες τιμές, παράλληλα, η παράνομη μίσθωση τουριστικών κατοικιών  έχει εξελιχθεί σε πληγή για τον τουρισμό, με μεγάλη επίπτωση και σε απώλειες κρατικών εσόδων, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ και η υπερφορολόγηση αυξάνουν την τιμή του πακέτου για τον τουρίστα, χωρίς να αφήνουν περιθώρια κέρδους, μειώνοντας ταυτόχρονα τα αποτελέσματα για τον τουριστικό επιχειρηματία. 

Μεγάλη αύξηση της κίνησης από Γερμανία και Νορβηγία

Η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποτελεί και το 50% περίπου του συνόλου των τουριστικών αφίξεων και άρα αποτελεί τη βασική αγορά που καθορίζει τα τουριστικά δεδομένα, παρουσιάζει αύξηση 14,14%. 

Η Πολωνία, που αποτελεί τη 2η αγορά για την Ζάκυνθο, παρουσιάζει αύξηση 21,62%. Επίσης, αύξηση παρουσιάζουν και η Ουγγαρία 39,22%, η Σλοβακία 168,42% και η Σερβία 107,09%.

Από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, αύξηση παρουσιάζουν η Γερμανία 94,60% και η Ολλανδία 26,27%. 

Οι Σκανδιναβικές χώρες παρουσιάζουν σημαντικές αυξητικές τάσεις, με τις αγορές της Νορβηγίας 132,54%, της Φινλανδίας 44,02% και της Δανίας 52,69% και τη Σουηδία 19,05%, να αποτελεί μια από τις σημαντικές πλέον αγορές του νησιού.

Στις ανατολικές αγορές, η Ρωσία δείχνει να επανέρχεται με αύξηση 60,44%.

Επίσης, η Ιταλία παρουσιάζει αύξηση, της τάξεως του 80,21% και η αγορά του Ισραήλ 8,24%, αποτελώντας και αυτή πλέον μια από τις σημαντικές αγορές του νησιού.

Σχετικά με τις εσωτερικές πτήσεις, μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε και στους επιβάτες των πτήσεων Αθήνας-Ζακύνθου. Οι πτήσεις αυξήθηκαν σε 3 ημερησίως, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταλαμβάνεται από Κινέζους και Κορεάτες τουρίστες, κάτι που καταδεικνύει ότι αποτελούν την νέα δυναμική αγορά για τη Ζάκυνθο.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.