Η Θεσσαλονίκη προσκαλεί Άγγλους τουρίστες

Στοχευμένο «άνοιγμα» στη βρετανική αγορά επιχειρεί η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με σκοπό να επανατοποθετήσει τον προορισμό ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς για Άγγλους τουρίστες. Σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο και την αεροπορική εταιρεία British Airways, φιλοξένησε για ένα τετραήμερο (4-7 Απριλίου) στη Θεσσαλονίκη, 9 τουριστικούς πράκτορες από γνωστά ταξιδιωτικά γραφεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Κύριος σκοπός του εγχειρήματος που στέφθηκε με επιτυχία, ήταν η προώθηση συμφωνιών ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τη Μεγάλη Βρετανία για την ανάδειξη του city break τουρισμού, της διασκέδασης, της γαστρονομίας, του οινοτουρισμού, κ.α. σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι κοντινοί προορισμοί για τουρισμό αναψυχής (leisure), ανάμεσά τους η Χαλκιδική και η Θάσος. Επιπλέον, έγινε προσπάθεια σε συνεργασία με βρετανικά τουριστικά πρακτορεία που εξειδικεύονται στα γαμήλια ταξίδια, ώστε η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί και σε γαμήλιο προορισμό για Άγγλους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων της Βρετανίας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις πιο χαρακτηριστικές γωνιές της Θεσσαλονίκης, να μάθουν για την κουλτούρα της, να γνωρίσουν τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της, να επισκεφθούν αξιοθέατα και μνημεία, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα, να διασκεδάσουν και να ταξιδέψουν μέχρι τη Βεργίνα για να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς, όπου κυριολεκτικά έμειναν άναυδοι! Το ενδιαφέρον τους ήταν μεγάλο και έδωσαν την υπόσχεση ότι η Θεσσαλονίκη θα συμπεριληφθεί στα τουριστικά τους πακέτα.

Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού προορισμού για Βρετανούς τουρίστες πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Met. Ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτριος Μουσιάδης, μαζί με την υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κυρία Ευδοκία Τσατσούρη, αναφέρθηκαν στην άριστη ξενοδοχειακή υποδομή και τις τουριστικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, όπως και στις πολλές επιλογές που έχει ο τουρίστας να απολαύσει τις διακοπές του στην πόλη, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που έχει για ποιοτικό τουρισμό αναψυχής, επισκεπτόμενος τα καλοκαιρινά θέρετρα που βρίσκονται σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων. Στο workshop που ακολούθησε, συμμετείχαν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες επισκέφθηκαν ξενοδοχεία της πόλης για να διαπιστώσουν από κοντά την άρτια τουριστική υποδομή. Το γκρουπ συνόδευε εκπρόσωπος της British Airways προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες επέκτασης του πτητικού προγράμματος της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο όπως ισχύει, δημοσιογράφος της εφημερίδας Travel Weekly προκειμένου να προβάλει τον προορισμό στο αγγλικό κοινό και η Υποδιευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας κα Δήμητρα Βοζίκη.

Η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει το ξενοδοχείο The Met για την παροχή της αίθουσας του workshop και το γεύμα, τα ξενοδοχεία Mediterranean Palace, Electra Palace και City για τη φιλοξενία, καθώς και την κυρία Φωτεινή Λυκισά και τον κ. Ιωάννη Κιουρτσόγλου από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και το τουριστικό πρακτορείο Ambotis, που με τις υπηρεσίες τους βοήθησαν στην υλοποίηση του ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip).

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.