Καλοκαιρινές μεσογειακές εικόνες μετέφερε στις Βρυξέλλες το «αθωνικό καλοκαίρι»

MOUNT-ATHOS-ATHONIKO-KALOKAIRI-2015

Εκατοντάδες ήταν οι Βέλγοι, που για μία ακόμη χρονιά επισκέφθηκαν το περίπτερο της προαθωνικής χερσονήσου κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Salon Des Vacances, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Parc des Exposition των Βρυξελλών από τις 5 μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου.

Η εν λόγω εκθεσιακή συμμετοχή στόχευε, μεταξύ άλλων, στην επαφή της περιοχής με το ευρύ κοινό (B2C) αλλά και στην επιπλέον προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του «αθωνικού καλοκαιριού» στο Βέλγιο. Τα στοιχεία αυτά ήδη αποτελούν «ελκυστικό θέμα» στις ευρωπαϊκές αγορές του βορρά και της δύσης, ενώ συνθέτουν ιδανικό καλοκαιρινό μοντέλο διακοπών, που τα τελευταία χρόνια προσελκύει κατά κόρον διαδικτυακούς επισκέπτες προερχόμενους και από τη βελγική αγορά.

Αυτή η αυξητική τάση στις αφίξεις, η οποία αποτυπώνεται σε όλα τα προσφερόμενα είδη τοπικού τουριστικού προϊόντος, αναμένεται φέτος να απογειωθεί, δεδομένης της συνεργασίας Βέλγων tour operators με ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής αλλά και της έναρξης νέων συνεργασιών, οι οποίες κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισφραγίσθηκαν.

Πράγματι, στις επτά (7) επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β), που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη και μέλη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, δρομολογήθηκαν σημαντικές συμφωνίες, που πιστώνονται στην περιοχή ως αποτέλεσμα της πενταετούς προωθητικής προσπάθειας των μελών της αλλά και ως απόρροια των επαγγελματικών D2D συναντήσεων που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Βέλγιο.

Έτσι, στα τέλη του επόμενου Απριλίου σημαντικός tour operator αναμένεται να οργανώσει ταξίδι εξοικείωσης, ειδικά σχεδιασμένο για την προ του Άθω περιοχή, όπου η συμμετοχή εκπροσώπων πολλών τουριστικών γραφείων από ολόκληρο το Βέλγιο εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει την αλλαγή στον τοπικό τουριστικό χάρτη. Και ενώ το περιεχόμενο του συγκεκριμένου ταξιδιού θα εστιάζει στις δυνατότητες που προσφέρει στους επισκέπτες το «αθωνικό καλοκαίρι», στις αρχές Μαΐου τουριστικός πράκτορας που ειδικεύεται στην πώληση ελληνικών προορισμών στο Βέλγιο καταφθάνει στην περιοχή, προκειμένου να ακολουθήσει το πολιτιστικό πρόγραμμα «Από το Άγιον Όρος μέχρι τα Στάγειρα του Αριστοτέλη και την Αμφίπολη του Μεγαλέξανδρου».

Γραφεία περιπατητικού τουρισμού εξάλλου δημιουργούν και προωθούν στη βελγική αγορά ειδικά τουριστικά πακέτα, τα οποία περιλαμβάνουν ειδικές δραστηριότητες γύρω από τον «Αριστοτελικό Περίπατο» και τα «NaturaΜονοπάτια του Βουνών».

Κατά τη διάρκεια δε διεξαγωγής της έκθεσης παραχωρήθηκαν εκτενείς συνεντεύξεις σε εκπροσώπους του βελγικού τουριστικού και ταξιδιωτικού Τύπου, οι οποίες εστίαζαν στην προώθηση του προορισμού στην εν λόγω αγορά και αναμένεται να δημοσιευθούν / μεταδοθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τονώσουν τις επερχόμενες συνεργασίες.

Στις αρχές Ιουνίου τέλος και στο πλαίσιο διεξαγωγής του Mount Athos AreaKOUZINA 2015 την περιοχή επισκέπτονται κορυφαίοι Βέλγοι εκπρόσωποι Τύπου, οι οποίοι θα «οργώσουν» την αμιγώς προ του Άθω παράκτια ζώνη, προκειμένου να καταγράψουν όλες τις προσφερόμενες τουριστικές μορφές, συμπεριλαμβανόμενης και της γαστρονομικής. Το ίδιο θα συμβεί και τον επόμενο Οκτώβριο, όπου διαπιστευμένοι στο γαστρονομικό ρεπορτάζ Βέλγοι δημοσιογράφοι θα ακολουθήσουν το ειδικό πρόγραμμα με τίτλο «Στους δρόμους του ευλογημένου οίνου και των συμποσίων», το οποίο αναδεικνύει μεταξύ άλλων την Αρναία, τη Μεγάλη Παναγία, τα Νέα Ρόδα, καθώς και αθωνικά οινοποιεία, συνδέοντας τουριστικά την ορεινή με την παράκτια προαθωνική ζώνη.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.