Κρήτη και Αίγιο στους Autism friendly προορισμούς

Μωρό με τους γονείς του στην παραλία
Πηγή φωτογραφίας: pixabay.com

Συντάκτες: 

" data-share-imageurl="https://tourismpress.gr/sites/default/files/field/image/child-1111818_640-pixabay.jpg">

Προορισμοί και καταλύματα σε Κρήτη και Αίγιο εντάχθησαν στο δίκτυο "A million senses" για το καλοκαίρι του 2017, με κριτήρια την ευαισθησία, την προθυμία και την ικανότητα τους να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους. 

Οι οικογένειες με αυτισμό αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις που κάνουν δύσκολες ακόμη και τις πιο απλές διαδικασίες, όπως το πρωινό ή την ετοιμασία για το σχολείο. Οι διακοπές για τις περισσότερες από αυτές είναι αδύνατες ή επιβαρυμένες με μεγάλη προετοιμασία που συχνά οι γονείς δεν έχουν την ενέργεια να κάνουν. 

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της Α Μillion Senses , κοινωνική λειτουργό, Αγγέλα Μεννή: « Όραμά μας είναι η διαμόρφωση ενός χάρτη προορισμών με μεγάλη γκάμα επιλογής διακοπών για τις οικογένειες, από Ελλάδα και Εξωτερικό, με συνθήκες που να εξασφαλίζουν τη διασκέδαση και τη χαλάρωση όλων. Στόχος είναι να κάνουμε την Ελλάδα έναν «Autism Friendly» προορισμό.  Γι’ αυτό αναπτύσσουμε συνεχώς το δίκτυο των «autism-friendly» καταλυμάτων, εναλλακτικών δραστηριοτήτων  και μεγαλώνουμε την ομάδα μας με ειδικούς θεραπευτές σε όλη την Ελλάδα». 

Η «A million senses» είναι  η πρώτη κοινωνική start up επιχείρηση που παρέχει ταξιδιωτικές υπηρεσίες αποκλειστικά για ανθρώπους με αυτισμό και τις οικογένειές τους.