Μάνος Κόνσολας: «Στο -23,7% η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων από αμερικανούς τουρίστες το 2016»

Manos Konsolas

Την κατάθεση ορατών και μετρήσιμων στοιχείων για τα αποτελέσματα των αλλεπάλληλων επισκέψεων της Υπουργού Τουρισμού στις ΗΠΑ, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Επισημαίνει ότι το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2016, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τους τουρίστες που προέρχονται από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 222 εκ. ευρώ, μείωση δηλαδή 23,7%.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις στην αμερικανική τουριστική αγορά καταγράφονται πλέον και στον τομέα της κρουαζιέρας, πολλοί επιβάτες, άλλωστε, κρουαζιεροπλοίων είναι Αμερικανοί.

Τη στιγμή που αυξάνεται, παγκοσμίως, ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας και το 2017, στην Ελλάδα οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων θα είναι μειωμένες κατά 22,7% και από τις 4.290 αφίξεις το 2016 θα φθάσουν τις 3.316 αφίξεις το 2017.

Σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Το Υπουργείο Τουρισμού οφείλει να δώσει μετρήσιμα στοιχεία για την αποδοτικότητα της πολιτικής της στην αμερικανική τουριστική αγορά και για τις συνεχείς επισκέψεις της στις ΗΠΑ:

– Πόσες φορές επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. εντός του 2016 και πόσο κόστισαν αυτές οι μετακινήσεις συνολικά για αυτήν και τους συνεργάτες της;

– Ποιός είναι ο κεντρικός σχεδιασμός του Υπουργείου για το έτος 2017, με δεδομένο ότι το 2016 καταγράφηκε μείωση των εσόδων από τους τουρίστες που προέρχονται από τις ΗΠΑ;

– Ποιο είναι το σχέδιο δράσης για την υλοποίησή του, ο προϋπολογισμός  και ποιοι είναι οι φορείς της υλοποίησης;»

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.