Μητροπολιτικό Κολλέγιο : Η προετοιμασία για την πρακτική των σπουδαστών από τη Stellar Light και το Tourism Press

Metropolitan_College_2_Fotor-tonia-tsirogianni

Στη φωτογραφία: Η κα Τόνια Τσιρογιάννη προετοιμάζει τους σπουδαστές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για την πρακτική τους άσκηση


Συμβουλές για την πρακτική τους άσκηση δέχθηκαν, στις 17 Μαρτίου 2017, οι δευτεροετείς σπουδαστές του τμήματος International Hospitality and Tourism Management του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Το δίωρο σεμινάριο με θέμα «Η προετοιμασία πριν την πρακτική», πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία επαγγελματικής συμβουλευτικής Stellar Light, με την υποστήριξη του ηλεκτρονικού περιοδικού για τη γνώση και την απασχόληση στον τουρισμό, Tourism Press, σε συνεργασία με την καθηγήτρια του τμήματος κα Μάγδα Πειστικού.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, η σύμβουλος Τόνια Τσιρογιάννη συζήτησε και ανέφερε στους σπουδαστές πως χρειάζεται να προετοιμάσουν το βιογραφικό τους για να επιλεγούν σε μια συνέντευξη.

Στη συνέχεια αναλύθηκαν τεχνικές αναζήτησης εργασίας στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, δόθηκαν παραδείγματα ερωτήσεων που χρειάζεται οι σπουδαστές να προετοιμάσουν για τις συνεντεύξεις τους, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες επιλογής τους. “Η προετοιμασία είναι η μισή επιτυχία”.

Το σεμινάριο «Η προετοιμασία πριν την πρακτική» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του ηλεκτρονικού περιοδικού Tourism Press για τα πέντε χρόνια παρουσίας του στο διαδίκτυο και θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολές τουρισμού της χώρας το προσεχές διάστημα.

Από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του, το Tourism Press έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική εκπαίδευση, γνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

Δημιούργησε την ενότητα «Τουριστικό Εργαστήρι» όπου παρέχει ενημέρωση σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα των σχολών τουρισμού, σεμινάρια, βιβλία, κ.ο.κ.

Τα επόμενα χρόνια στοχεύει σε περαιτέρω εμπλουτισμό της πληροφόρησης σχετικά με την τουριστική εκπαίδευση.

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.