Ν.Ξυδάκης: Καμία ακύρωση ταξιδιού από Ρωσία λόγω καθυστέρησης έκδοσης βίζα

ellinorossiko_forum_110516

 

Δεν έχουν ακυρωθεί ταξίδια εξαιτίας καθυστέρησης έκδοσης βίζα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν.Ξυδάκης, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ιδιαίτερα στις τρεις προξενικές αρχές στη Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ), οι θεωρήσεις εκδίδονται ομαλά, χωρίς ως σήμερα να έχουν σημειωθεί περιστατικά απώλειας ταξιδιού λόγω μη έγκαιρης έκδοσης θεώρησης, οφειλόμενης τουλάχιστον σε υπαιτιότητα των προξενικών αρχών.

Οι θεωρήσεις εκδίδονται εντός 24-48 ωρών σε Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ, ενώ στη Μόσχα όπου η ζήτηση είναι υψηλότερη έχει δοθεί οδηγία να εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις των ταξιδιωτών των επόμενων 3-5 ημερών, ώστε να μην υπάρξει απώλεια ταξιδιού. Επιπλέον, ιδιαιτέρως η Προξενική Αρχή στη Μόσχα ενισχύθηκε με 10 επιπλέον αποσπασμένα στελέχη την Παρασκευή, 6 Μαΐου και με 20 επιπλέον εποχικά στελέχη που παρουσιάζονται εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Έως τα τέλη Μαΐου θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση με προσθήκη 30 περίπου στελεχών, ώστε και εκεί ο χρόνος έκδοσης θεώρησης να προσεγγίσει εκείνους των άλλων δύο προξενικών αρχών.

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται σχετική δήλωση του αντιπροέδρου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ΑΤΟΡ) Ντμίτρι Γκόριν: «Το ελληνικό προξενείο και τα ελληνικά κέντρα θεωρήσεων πέρασαν μια σοβαρή δοκιμασία, πριν από τις εορτές του Μαΐου και άντεξαν ένα τεράστιο φορτίο», το οποίο, όπως σημείωσε, «αποδεικνύει τη δημοτικότητα του ελληνικού προορισμού μεταξύ των Ρώσων. Είναι σαφές ότι το 2016 η Ελλάδα θα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς μεταξύ των Ρώσων (…) Δεδομένου, ότι η πρεσβεία και το προξενείο της Ελλάδας έχουν προβεί σε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης με τις θεωρήσεις, οι άνθρωποι πίστεψαν ακόμα περισσότερο στην αφοσίωση αυτής της χώρας προς τους Ρώσους τουρίστες. Νομίζω, ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στην τριάδα των κορυφαίων προορισμών για αυτό το καλοκαίρι».

Παράλληλα, ο κ. Ξυδάκης κατά την παρουσίασή του στο Ελληνο-Ρωσικό Τουριστικό Forum  ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εξωτερικών για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Ρώσους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα και την επίλυση των ζητημάτων που ανέκυψαν με την εισαγωγή του νέου συστήματος χορήγησης ταξιδιωτικής θεώρησης (VIS). 

“Εκδίδουμε ήδη θεωρήσεις διάρκειας ενός έτους πολλαπλής εισόδου και προοδευτικά, στο βαθμό που μας το επιτρέπει ο κανονισμός Σένγκεν, σε μια δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο, οι θεωρήσεις θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Γιατί η χώρα μας αντιμετωπίζει το Ρώσο πολίτη ως αυτό που πραγματικά είναι: καλός και αξιόπιστος τουρίστας. Δεν είναι στις προθέσεις μας να τον ταλαιπωρούμε στα VAC κάθε χρόνο, ούτε θέλουμε να τον επιβαρύνουμε με το επαναλαμβανόμενο κόστος θεώρησης. Τον θέλουμε κοντά μας, εύκολα, απλά, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην προσωπικότητά του”, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.