Ο.Κεφαλογιάννη: Νομοθετικές παρεμβάσεις για αύξηση εσόδων και διεύρυνση σαιζόν στον τουρισμό

Δέσμη νομοθετικών παρεμβάσεων, με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση των τουριστικών εσόδων, προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

«Πρόκειται να καταθέσουμε σε σύντομο διάστημα, σχέδιο αλλαγής τη αδειοδοτικής διαδικασίας αλλά και των τεχνικών προδιαγραφών για τα καταλύματα», τόνισε η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: «Μοναδικό μας μέλημα: Να ενδυναμώνουμε συνεχώς το τουριστικό προϊόν, ώστε να παραμείνει σύγχρονο, ευέλικτο και ισχυρό».

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την ομιλία της αναγνώρισε την ουσιαστική συμβολή του ΞΕΕ στο θετικό πρόσημο που έβαλε ο τουρισμός το 2013, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο έχει δείξει όλο αυτό το διάστημα την ωριμότητα του, τη ξεκάθαρη στρατηγική του, τη διάθεση του για ουσιαστική προσφορά. Απέφυγε συστηματικά τους εύκολους δρόμους. Τις σειρήνες του λαϊκισμού.

Τις συγκυριακές σκοπιμότητες. Απέδειξε στην πράξη, το πόσο σημαντικός και αναντικατάστατος σύμμαχος είναι για την συλλογική προσπάθεια της ανάκαμψης του Ελληνικού Τουρισμού».

Στο πλαίσιο αυτό η υπουργός Τουρισμού ζήτησε από τους επαγγελματίες του κλάδου να σέβονται την εργατική νομοθεσία και να καταπολεμήσουν και οι ίδιοι την παράνομη και αδήλωτη εργασία.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.