ΠΟΞ: Η προσβασιμότητα είναι αναγκαιότητα για τον ελληνικό τουρισμό

logo_pox

Το μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2016, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) όπου επισημαίνει τα εξής:

«Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, «Τουρισμός για Όλους-Προσβασιμότητα»  αναδεικνύει και υπογραμμίζει πως πέραν των οικονομικών μεγεθών και των αριθμών, ο τουρισμός είναι μία εξόχως ανθρωποκεντρική δραστηριότητα και πως το δικαίωμα στον τουρισμό, στην αναψυχή και στις διακοπές, πρέπει να είναι καθολικό και αναφαίρετο, για κάθε πολίτη του κόσμου.

Για μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης, δημιουργίας και διάχυσης εισοδήματος και απασχόλησης, η προσβασιμότητα είναι μία αναγκαιότητα και όχι απλώς μία ακόμα πτυχή του τουριστικού μας προϊόντος.

Τα ελληνικά Ξενοδοχεία, η ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Τουρισμού,  αποτελούν διαχρονικά και εξακολουθητικά, βασικά «κύτταρα» του εθνικού και του περιφερειακού οικονομικού και κοινωνικού ιστού. Προσελκύουν και φιλοξενούν εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις περιοχές του κόσμου, ετησίως, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και συμβάλλουν καθοριστικά – υπό δυσμενείς συνθήκες και ποικίλες αντιξοότητες, ενίοτε – στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, δημιουργούν απασχόληση και υποστηρίζουν σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων.

Η προσπάθεια για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και για τη διεύρυνση της δυνατότητας ακόμα περισσότερων επισκεπτών, όλων των ηλικιών και ειδικών χαρακτηριστικών, να χαρούν το ξενοδοχειακό προϊόν της Ελλάδας είναι διαρκής και αποτελεί στρατηγική επενδυτική πολιτική για ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων.

Η ΠΟΞ ενώνει τη φωνή της με τους αντίστοιχους ξένους και Εθνικούς φορείς του Τουρισμού, για έναν πιο οικουμενικό και προσβάσιμο τουρισμό».

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.