Σαφή προτίμηση της Ελλάδας από τους Ισραηλινούς

trifonopoulos-israel-episkepsi-2015-web

 

Οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας του Ισραήλ διαβλέπουν για φέτος, σαφή προτίμηση στην  Ελλάδα έναντι άλλων προορισμών, με συνέπεια την περαιτέρω ενίσχυση του πτητικού προγράμματος των ελληνικών και ισραηλινών αερομεταφορέων προς την Αθήνα και άλλα ελληνικά αεροδρόμια αλλά και την δρομολόγηση επιπλέον μισθωμένων πτήσεων προς τη χώρα μας. 

Αυτό εκτιμά ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, έπειτα κι από την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο στο Ισραήλ και την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ στις 9 και 10 Φεβρουαρίου. 

Ο κ Δημήτρης  Τρυφωνόπουλος έτυχε θερμότατης υποδοχής από τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ Yariv Levin, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ Halevy Amir και τους μεγαλύτερους Τ.Os της χώρας.

Στη συνάντηση, εκτιμήθηκε η πορεία της τουριστικής αγοράς για το 2016 και αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες των Ισραηλινών Τ.Οs για την ανάπτυξη νέων τουριστικών  πακέτων προς την χώρα μας, τόσο με την ενσωμάτωση  νέων  προορισμών όσο και νέων υπηρεσιών, στοχεύοντας  στον  θεματικό τουρισμό όπως π.χ. γαστρονομία, περιβάλλον, open door activities, city breaks.

Επίσης  δρομολογήθηκε και προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο, η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου των Ισραηλινών Τ.Ος σε ελληνικό έδαφος.

Η  επίσκεψη του κ. Τρυφωνόπουλου πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή της  Ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας υπό τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο  2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο του οποίου η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού,  κα Έλενα Κουντουρά,  υπέγραψε με τον Ισραηλινό Ομόλογό της Κοινή Δήλωση για τη Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού.

Στόχος, η περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος των Ισραηλινών προς τα Ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.